Adăugați lapte, apă minerală, făină, praf de copt, ouă, zahăr și sare în vasul de amestecare, amestecați timp de 20 sec./nivel 4.5 și lăsați să se umfle timp de 15 minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Linie tava de copt cu hârtie de copt.
Se amesteca aluatul inca 10 secunde/nivel 5, se intinde uniform peste tava de copt pregatita, se omogenizeaza si se pre-coace timp de 4 minute (200°C).
Se intind ciresele fara sâmburi pe clatitele pre-coapte, se presara cu fulgi de migdale si se coace timp de aproximativ 9-12 minute (200°C).
Împărțiți clătitele de cireșe în 4 bucăți și serviți fierbinte pe farfurii.
Notes
Tava de copt ar trebui să aibă un fund de nivel, fără depresiuni.
De asemenea, puteți servi clătita cu fructe ca desert. În acest caz, suma este suficientă pentru 6-8 porții.
În funcție de sezon, puteți răspândi, de asemenea, rubarbă, coacăze, coacăze, afine, mure sau prune mirabelle pe aluatul de clătite.
În funcție de tipul de fructe și gust, adăugați puțin zahăr sau sirop de arțar peste clătite înainte de servire.