Go Back

Clătite cu cireșe

Clatite cu cirese din tava de copt
Prep Time10 minutes
Active Time40 minutes
Total Time50 minutes
Course: Desert
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor

Materials

  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 230 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 5 buc ouă
  • 15 g zahăr
  • 2 g sare
  • 400 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri midale feli uscate

Instructions

  • Adăugați lapte, apă minerală, făină, praf de copt, ouă, zahăr și sare în vasul de amestecare, amestecați timp de 20 sec./nivel 4.5 și lăsați să se umfle timp de 15 minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Linie tava de copt cu hârtie de copt.
  • Se amesteca aluatul inca 10 secunde/nivel 5, se intinde uniform peste tava de copt pregatita, se omogenizeaza si se pre-coace timp de 4 minute (200°C).
  • Se intind ciresele fara sâmburi pe clatitele pre-coapte, se presara cu fulgi de migdale si se coace timp de aproximativ 9-12 minute (200°C).
  • Împărțiți clătitele de cireșe în 4 bucăți și serviți fierbinte pe farfurii.

Notes

  • Tava de copt ar trebui să aibă un fund de nivel, fără depresiuni.
  • De asemenea, puteți servi clătita cu fructe ca desert. În acest caz, suma este suficientă pentru 6-8 porții.
  • În funcție de sezon, puteți răspândi, de asemenea, rubarbă, coacăze, coacăze, afine, mure sau prune mirabelle pe aluatul de clătite.
  • În funcție de tipul de fructe și gust, adăugați puțin zahăr sau sirop de arțar peste clătite înainte de servire.
Clătite cu cireșe
Clătite cu cireșe