Crema mascarpone cu amaretti pe oglinda de capșuni
Prep Time10 minutesmins
Active Time1 hourhr30 minutesmins
Total Time1 hourhr40 minutesmins
Course: Desert
Yield: 6porții
Equipment
1 TM6
1 frigider
Materials
1bucpăstaie vanilie
250gmascarpone
350mliaurtcu conținut scăzut de grăsimi
40mllapte
160gzahăr
600gcăpșuni
6bucmacaronsroiniță pentru decorare
Instructions
Se adaugă mascarpone,iaurt, lapte, 100 g zahăr și pulpa răzuită a păstăii de vanilie în vasul de amestecare, se amestecă timp de 20 sec./nivel 3.5, se transferă într-un castron și se pune la frigider. Clătiți vasul de amestecare.
Se adaugă căpșuni și 60 g zahăr în vasul de amestecare și piure timp de 15 sec./viteză 7.
Se toarnă o oglindă de sos de căpșuni pe farfuriile de desert, se taie crema de mascarpone cu o lingură de cams și se pune în sos. Se serveste decorat cu amarete si balsam de lamaie.
Notes
Acest desert poate fi preparat alternativ cu căpșuni congelate după sezonul de căpșuni sau servit pe o oglindă de piersici piure sau zmeură.