Puneţi în bol 3g drojdie uscată, 140 g apă şi 3g zahăr şi încălziţi 2 min. 30 sec/37°C/viteză 2
Adăugaţi 1 linguriță ulei de măsline, 250 g făină de pâine şi 3 g sare şi frământaţi Aluat /3 min.
Transferaţi aluatul într-un castron, acoperiţi-l cu folie alimentară şi lăsaţi-l să dospească într-un loc călduros până când îşi dublează volumul (aproximativ 1 oră).
Împărţiţi aluatul în 4-2 părţi egale. Faceţi câte o bilă din fiecare porţie de aluat şi lăsaţi-le la odihnă timp de 15 minute. Întindeţi bilele de aluat cu sucitorul pentru a obţine discuri de cca. Ø 15 cm şi lăsaţi-le încă 15 minute la odihnă.
Între timp, preîncălziţi cuptorul şi tava de copt la 250°C.
Puneţi 2-4 discuri de aluat în tava încălzită şi coaceţi-le 4-5 minute (250°) până când se umflă şi devin aurii. Repetaţi cu restul de aluat, transferaţi discurile de pita pe un platou şi acoperiţi-le imediat cu un şervet de bucătărie uscat, pentru ca să rămână moi. Lăsaţi-le să se răcească înainte de a le servi.