Go Back

Risotto cu pere și Gorgonzola

Risotto cu pere și Gorgonzola
Prep Time10 minutes
Active Time30 minutes
Total Time40 minutes
Course: Garnitură
Yield: 2 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 30 g ceapă albă
  • 20 g ulei de măsline
  • 160 g orez Arborio
  • 25 ml vin alb sec
  • 350 ml apă
  • 2 g sare
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g pere decojite, fără cotor, tăiate bucăți
  • 25 g unt

Instructions

  • Puneți în bol ceapa și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
  • Adăugați ulei și sotați 2 min. 50 sec./Varoma/viteza 1.
  • Adăugați orezul și gătiți 2 min. 40 sec./Varoma/invers/viteza 1, fără paharul de măsurare.
  • Adăugați vin și deglasați 1 min./100°C/invers/viteza 1, fără paharul de măsurare.
  • Adăugați apa și sarea și amestecați cu spatula. Gătiți 9 min. 30 sec./100°C/invers/viteza 1, așezând coșul de înăbușire pe capacul bolului în locul paharului de măsurare.
  • Adăugați brânza și bucățile de pere și amestecați cu spatula. Gătiți 1 min. 20 sec./100°C/invers/viteza 1, așezând coșul de înăbușire pe capacul bolului în locul paharului de măsurare.
  • Transferați într-un vas termoizolat sau în alt castron mare. Adăugați untul și amestecați pentru a le combina, apoi lăsați risotto să se odihnească timp de 1 minut, apoi transferați în boluri pentru servit.

Notes

Aceasta nu este doar o rețetă rapidă și ușoară, ci și o variantă delicioasă a unei rețete preferate de mulți dintre noi.
Risotto cu pere și Gorgonzola
Risotto cu pere și Gorgonzola