Caserolă de cartofi și praz
Caserolă de cartofi și praz
Yield: 4 porții
Equipment
- 1 TM6
Materials
- 80 g gouda în bucați
- 100 g șuncă în bucăți
- 800 ml apă
- 3 g sare
- 600 g cartofi
- 800 g praz
- 50 g unt
- 50 g făină
- 20 g muștar
- 2 praf piper
Instructions
- Pune Gouda și sunca in vasul de amestecare, se toaca 5 sec./viteza 5 și se decanează.
- Adăugați apă și 1 linguriță de sare în vasul de amestecare. Atârnați inserția de gătit, cântăriți cartofii, puneți recipientul Varoma, cântăriți în praz, închideți Varoma și gătiți timp de 25 min./Varoma/pasul1. Varoma deoparte. Scoateți inserția de gătit folosind spatula. Goliți vasul de amestecare și colectați lichidul de gătit. Ungeți vasul de copt.
- Se curata cartofii, se taie in felii si se intinde uniform in vasul de copt uns. Așezați bucățile de praz deasupra. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Puneți untul în vasul de amestecare și topiți timp de 1 min./100°C/pasul 1.
- Se adaugă faina și se sotează timp de 3 min./100°C/pasul 2.
- Se adaugă500 g lichid de gătit, 1/2 linguriță de sare, muștar și piper, se aduce la fierbere timp de 2 min./100°C/nivel 3.5 și se toarnă peste praz.
- Se întinde amestecul gouda-șuncă peste sos și se coace în caserola timp de aproximativ 30 de minute (180 ° C). Se servește fierbinte.
Notes
- Puteți condimenta sosul cu curry.
- De asemenea, puteți rostogoli bastoanele de praz fierte în șuncă gătită înainte de coacere.
Leave a Reply