Caserolă de cartofi praz

Caserolă de cartofi și praz

Caserolă de cartofi și praz
Prep Time45 minutes
Active Time45 minutes
Total Time1 hour 30 minutes
Course: Fel pricipal
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 80 g gouda în bucați
  • 100 g șuncă în bucăți
  • 800 ml apă
  • 3 g sare
  • 600 g cartofi
  • 800 g praz
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 20 g muștar
  • 2 praf piper

Instructions

  • Pune Gouda și sunca in vasul de amestecare, se toaca 5 sec./viteza 5 și se decanează.
  • Adăugați apă și 1 linguriță de sare în vasul de amestecare. Atârnați inserția de gătit, cântăriți cartofii, puneți recipientul Varoma, cântăriți în praz, închideți Varoma și gătiți timp de 25 min./Varoma/pasul1. Varoma deoparte. Scoateți inserția de gătit folosind spatula. Goliți vasul de amestecare și colectați lichidul de gătit. Ungeți vasul de copt.
  • Se curata cartofii, se taie in felii si se intinde uniform in vasul de copt uns. Așezați bucățile de praz deasupra. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  • Puneți untul în vasul de amestecare și topiți timp de 1 min./100°C/pasul 1.
  • Se adaugă faina și se sotează timp de 3 min./100°C/pasul 2.
  • Se adaugă500 g lichid de gătit, 1/2 linguriță de sare, muștar și piper, se aduce la fierbere timp de 2 min./100°C/nivel 3.5 și se toarnă peste praz.
  • Se întinde amestecul gouda-șuncă peste sos și se coace în caserola timp de aproximativ 30 de minute (180 ° C). Se servește fierbinte.

Notes

  • Puteți condimenta sosul cu curry.
  • De asemenea, puteți rostogoli bastoanele de praz fierte în șuncă gătită înainte de coacere.
Caserolă de cartofi și praz

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




4 × three =