Andive cu șuncă
Salata de candive cu șuncă, orez și sos de lămâie
Yield: 4 porții
Equipment
- 1 TM6
Materials
Cicoare cu șuncă și orez
- 1200 ml apă
- 3 g sare
- 120 g orez
- 6 buc andive înjumătățite
- 10 g suc de lămâie
- 2 g sare aromatizată
- 5 feli Șuncă cuburi
Sos de lămâie
- 50 g unt
- 20 g făină
- 4 buc gălbenuș
- 25 ml suc de lămâie
- 1 cub supă de legume
- 3 g sare
- 1 pinch piper
- 3 linguri pătrunjel verde
Instructions
- Adăugați apă și sare în vasul de amestecare.Atașați inserția de gătit, cântăriți orezul și gătiți timp de 15min./Varoma/Etapa 1. În acest timp, răspândiți andivele cu suprafața tăiată orientată în recipiente Varoma și raft Varoma, tăiați suprafețele tăiate cu suc de lămâie, presărați cu sare din plante și răspândiți cuburi de șuncă deasupra
- Puneți Varoma și gătiți totul timp de 14 min./Varoma/Etapa 1. Puneți Varoma deoparte,scoateți inserția de gătit din vasul de amestecare folosind spatula, puneți orezul într-un castron și andivele pe o farfurie de servire și păstrați-l cald.Goliți vasul de amestecare și colectați lichidul de gătit.
Sos de lămâie
- Adăugați 400 g lichid degătit în vasul de amestecare (completați cu apă, dacă este necesar). Se adaugauntul, faina, galbenusul de ou, sucul de lamaie, cubuletele de stoc, sareasi piperul, se amesteca 5 sec./viteza 4, apoi se aduce lafierbere timp de 6 min./100°C/pasul 2 si se condimenteaza dupa gust.
- Se toarnă niște sos în andive, se presară cu pătrunjel și se servește cu orez și restul sosului.
Notes
- Dacă adăugați pește prăjit, creveți sau păsări de curte, puteți omite șunca.
Leave a Reply