Clătite cu carne tocată

Clatite cu carne tocata

Clatite cu carne tocata
Prep Time50 mins
Active Time1 hr 10 mins
Total Time2 hrs
Yield: 8 bucați

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 150 g brânză guda

Aluat clătite

  • 500 ml lapte
  • 3 buc ouă
  • 2 g sare
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt

Umplere și finisare

  • 50 g ceapă albă
  • 10 g unt
  • 600 g carne tocată
  • 4 g sare
  • 2 g piper
  • 2 g bioa de ardei dulce
  • 100 g roșii sferturi
  • 50 ml ulei pentru prăjire
  • 30 g ketchup

Sos bechamel

  • 30 g făină
  • 30 g unt
  • 400 ml lapte
  • 2 g sare
  • 2 pinch nucșoară

Instructions

  • Pune Gouda în vasul de amestecare, se taie timp de 15 sec./etapa 5 și se decanează.

Aluat de clătite

  • Adăugați lapte, ouă și sare în vasul de amestecare și amestecați timp de 10 secunde / pasul 4.
  • Se adauga faina si praful de copt, se amesteca timp de 15 sec./viteza 4 si se decaneaza. Lăsați aluatul de clătite să se odihnească timp de 20 de minute. În acest timp, clătiți vasul de amestecare și continuați cu rețeta.

Umplere și finisare

  • Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
  • Se adaugă unt și sotează timp de 2 min. 30 sec./120°C/pasul 1.
  • Se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, praful de boia de ardei, cuburi de piper și roșiile și se fierbe timp de 15 minute./100°C/invers/Pasul 1, amestecând ocazional cu spatula prin deschiderea capacului. În acest timp, încălziți uleiul într-o tigaie neaderentă pe aragaz și coaceți 8 clătite unul câte unul.
  • Se adaugă 100 g de brânză Gouda zdrobită și ketchup în vasul de amestecare și se pliază timp de 10 sec./invers/Pasul 3 folosind spatula.
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  • Întinde umplutura pe clătită, rostogolește clătitele și pune-le într-un vas de copt. Clătiți vasul de amestecare.

Sos Béchamel

  • Se adaugă făină, unt, lapte, sare și nucșoară în vasul de amestecare și se fierbe timp de 6 min. 30 sec./100°C/invers/pasul 4.
  • Se toarnă sosul peste clătite, se presară cu restul de brânză zdrobită, se coace timp de 15 minute (200 °C) și se servește cald.

Notes

Clătite cu carne tocată
Clătite cu carne tocată

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




one × five =