Cartofi gratinați

Cartofi gratinați

Cartofi gratinați (Gratin dauphinois)
Prep Time15 minutes
Active Time50 minutes
Total Time1 hour 5 minutes
Course: Garnitură
Yield: 3 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor

Materials

  • 1 cățel usturoi
  • 600 g cartofi tăiați rondele subțiri
  • 250 ml frișcă lichidă, min. 30% grăsime
  • 2 g sare
  • 1 pinch piper
  • 1 pinch nucșoară
  • 15 g brânză Gruyere rasă

Instructions

  • Preîncălziți cuptorul la 210°C.
  • Puneți usturoiul în bol și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
  • Adăugați rondelele de cartofi, frișca lichidă, sarea, piperul, nucșoara și fierbeți 16 min. 30 sec./100°C/invers/viteza lingură.
  • Răsturnați conținutul bolului într-un vas termorezistent. Dacă doriți, presărați deasupra brânză Gruyère rasă. Dați la cuptor timp de 15 minute, la 210°C. Serviți preparatul cald.

Notes

Acest preparat este o garnitură perfectă pentru o friptură la cuptor sau carne la grătar, în armonie cu un vin roșu.
 
Cartofi gratinați
Cartofi gratinați
Sursă
cookidoo.international

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




sixteen − 8 =