Risotto cu pere și Gorgonzola
Risotto cu pere și Gorgonzola
Yield: 2 porții
Equipment
- 1 TM6
Materials
- 30 g ceapă albă
- 20 g ulei de măsline
- 160 g orez Arborio
- 25 ml vin alb sec
- 350 ml apă
- 2 g sare
- 100 g gorgonzola
- 100 g pere decojite, fără cotor, tăiate bucăți
- 25 g unt
Instructions
- Puneți în bol ceapa și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați ulei și sotați 2 min. 50 sec./Varoma/viteza 1.
- Adăugați orezul și gătiți 2 min. 40 sec./Varoma/invers/viteza 1, fără paharul de măsurare.
- Adăugați vin și deglasați 1 min./100°C/invers/viteza 1, fără paharul de măsurare.
- Adăugați apa și sarea și amestecați cu spatula. Gătiți 9 min. 30 sec./100°C/invers/viteza 1, așezând coșul de înăbușire pe capacul bolului în locul paharului de măsurare.
- Adăugați brânza și bucățile de pere și amestecați cu spatula. Gătiți 1 min. 20 sec./100°C/invers/viteza 1, așezând coșul de înăbușire pe capacul bolului în locul paharului de măsurare.
- Transferați într-un vas termoizolat sau în alt castron mare. Adăugați untul și amestecați pentru a le combina, apoi lăsați risotto să se odihnească timp de 1 minut, apoi transferați în boluri pentru servit.
Notes
Aceasta nu este doar o rețetă rapidă și ușoară, ci și o variantă delicioasă a unei rețete preferate de mulți dintre noi.
Leave a Reply