Găluște de caise cu firimituri de zahăr
Găluște de caise cu firimituri de zahăr
Yield: 4 porții
Equipment
- 1 TM6
- 1 oală mare
Materials
Găluște de caise
- 60 g unt rece, în bucăți
- 2 g sare
- 60 g grâu
- 250 ml smântână
- 1 buc ou
- 130 g făină
- 10 buc caise mici fără sâmburi
- 10 g făină pentru lucru
Firimituri de zahăr
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g pesmet
Instructions
Găluște de caise
- Puneți untul, sarea și grișul în vasul de amestecare și amestecați timp de 10 secunde/etapa 4.
- Adăugați brânza de vaci și oul, amestecați timp de 30 de secunde / nivelul 4 și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute într-un loc răcoros.
- Apoi adăugați făina și amestecați timp de 45 sec./pasul 4.
- Cu mâinile umezite în mână, formați 8-10 turte plate, puneți câte o caise pe fiecare, formați aluatul în jurul caisei într-o găluște care trebuie complet închisă. Remodelați cu puțină făină și puneți-o pe o suprafață de lucru făinoasă.
- Puneți toate găluștele într-o cratiță cu apă sărată ușor clocotită în același timp și lăsați-le abrupte pe aragaz până când găluștele ies la suprafață. Acest lucru durează aproximativ 12-15 minute. Îndepărtați găluștele cu o lingură crestată.
Firimituri de zahăr
- Topiți untul într-o tigaie pe aragaz, adăugați zahăr și pesmet și prăjiți până când se rumenește auriu.
- Se rostogolesc găluștele în ea și se servesc imediat.
Notes
- Unele dintre pesmet pot fi înlocuite cu alune măcinate sau nuci.
- Un vârf de scorțișoară în amestec are, de asemenea, un gust foarte bun.
- Găluștele sunt ușor de preparat și înghețate după formare. Dacă este necesar, scoateți numărul dorit din congelator și adăugați-l direct în apă sărată clocotită.
- După însămânțare, umpleți caisele mai puțin aromate cu un cub de zahăr.
- Alte tipuri de fructe, cum ar fi prunele sau prunele mirabelle, sunt, de asemenea, potrivite ca umplutură de găluște.
Leave a Reply