Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Yield: 30 felii
Equipment
- 1 TM6
- 1 tavă copt
- 1 hârtie de copt
- 1 Cuptor
Materials
Aluat:
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 600 g făină
- 1 buc ou
- 3 g sare
Umplere și finisare:
- 500 g lapte
- 2 ml whisky burbon
- 2 plic zahăr vanilat
- 70 g zahăr
- 1 buc ou
- 35 g amidon de porumb
- 2 lingurițe scortișoară
- 100 g stafide
Instructions
Aluat
- Se adaugă lapte, unt, zahăr și drojdie în vasul de amestecare și se încălzește timp de 2 min./37°C/pasul 2.
- Adăugați făină, ou și sare și frământați aluatul /3 min.
- Transferați aluatul și acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute. Pregătiți budinca în acest timp.
Umplere și finisare:
- Se adauga laptele, vanilia, 40 g zahar, oul si amidonul de porumb in vasul de amestecare, se aduce la fierbere timp de 9 min./100°C/pasul 3, se transfera si se lasa sa se raceasca, amestecand ocazional.
- Se întinde aluatul în trei dreptunghiuri (aproximativ 40 x 25 cm). Se întinde budinca răcită pe cele 3 dreptunghiuri de aluat.
- Se amestecă 30 g zahăr și 2 vârfuri de cuțit de scorțișoară. Presara amestecul zahar-scortisoara si stafide peste budinca.
- Preincalzeste cuptorul la 200°C. Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt.
- Se rostogolește fiecare dreptunghi de aluat din partea lungă într-o rolă și panglică din cele 3 role.
- Așezați panglica în cruce pe tava de copt pregătită, periați cu cremă de cafea și coaceți timp de 10 minute (200 °C). Apoi reduceți temperatura de coacere la 180 ° C și coaceți încă 30 de minute (180 ° C). Lăsați panglica de drojdie să se răcească pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.
Notes
- Panglica de drojdie este ideală ca patiserie de Paște.
Leave a Reply