Panglica de drojdie cu umplutură de budincă

Panglica de drojdie cu umplutură de budincă

Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Prep Time30 minutes
Active Time1 hour 30 minutes
Total Time2 hours
Course: Desert
Yield: 30 felii

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 tavă copt
  • 1 hârtie de copt
  • 1 Cuptor

Materials

Aluat:

  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 600 g făină
  • 1 buc ou
  • 3 g sare

Umplere și finisare:

  • 500 g lapte
  • 2 ml whisky burbon
  • 2 plic zahăr vanilat
  • 70 g zahăr
  • 1 buc ou
  • 35 g amidon de porumb
  • 2 lingurițe scortișoară
  • 100 g stafide

Instructions

Aluat

  • Se adaugă lapte, unt, zahăr și drojdie în vasul de amestecare și se încălzește timp de   2 min./37°C/pasul 2.
  • Adăugați făină, ou și sare și frământați aluatul /3 min.
  • Transferați aluatul și acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute. Pregătiți budinca în acest timp.

Umplere și finisare:

  • Se adauga laptele, vanilia, 40 g zahar, oul si amidonul de porumb in vasul de amestecare, se aduce la fierbere timp de 9 min./100°C/pasul 3, se transfera si se lasa sa se raceasca, amestecand ocazional.
  • Se întinde aluatul în trei dreptunghiuri (aproximativ 40 x 25 cm). Se întinde budinca răcită pe cele 3 dreptunghiuri de aluat.
  • Se amestecă 30 g zahăr și 2 vârfuri de cuțit de scorțișoară. Presara amestecul zahar-scortisoara si stafide peste budinca.
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.  Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt.
  • Se rostogolește fiecare dreptunghi de aluat din partea lungă într-o rolă și panglică din cele 3 role.
  • Așezați panglica în cruce pe tava de copt pregătită, periați cu cremă de cafea și coaceți timp de 10 minute (200 °C). Apoi reduceți temperatura de coacere la 180 ° C și coaceți încă 30 de minute (180 ° C). Lăsați panglica de drojdie să se răcească pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.

Notes

  • Panglica de drojdie este ideală ca patiserie de Paște.
Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Panglica de drojdie cu umplutură de budincă

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




ten − six =