Platou de legume și pește cu piure de cartofi și sos de boia de ardei

Platou de legume și pește

Platou de legume și pește cu piure de cartofi și sos de boia de ardei
Prep Time15 minutes
Active Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Fel pricipal
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 1000 g cartofi făinoși
  • 230 ml apă
  • 180 ml smântână de gătit
  • 5 g sare
  • 2 pinch nucșoară
  • 750 g legume mixt de exemplu, praz, broccoli, kohlrabi, ciuperci, în bucăți mici
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 4 buc somon 125 g
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • 2 g făină
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 pinch piper

Instructions

  • Introduceți atașamentul de agitare.Adăugați cartofi, apă, smântână, 1 linguriță de sare și nucșoară în vasul de amestecare.
  • Așezați recipientul Varoma, puneți legumele și ardeii în recipientul Varoma. Introduceți raftul Varoma, puneți somonul deasupra, închideți Varoma și gătiți timp de 30 min./Varoma/Pasul 1.
  • Varoma deoparte. Scoateți ardeii fierți, transferați legumele și peștele și păstrați-l cald.
  • Se adauga untul in vasul de amestecare, piureul timp de 30 sec./viteza 3. Transferați cartofii piure într-un castron, cu excepția unui reziduu de aproximativ 2-3 linguri și păstrați-l cald. Scoateți atașamentul de agitare.
  • Adăugați ardei fierți, lapte, pătrunjel, făină, 1 vârf de sare, bulion de legume și piper în vasul de amestecare la restul piureului, amestecați timp de 15 sec./viteză 6 și aduceți la fierbere timp de 3 min./100°C/pasul 3.
  • Se toarnă sosul de boia de ardei într-un castron și se servește imediat cu legume, somon și piure de cartofi.

Notes

  • Timpul de gătire trebuie respectat exact, altfel piureul va începe. Prin urmare, este important ca bucățile de legume să fie tăiate destul de mici, astfel încât să fie gătite în acest timp.
  • Sosul este foarte gustos și abundent. Sosul rămas poate fi servit cu orez sau paste făinoase.
  • Puteți găti somonul învelit în hârtie de copt sau folie de aluminiu pe legume.
  • În loc de pește, puteți găti, de asemenea, 4 ouă cu legumele din Varoma. Dacă doriți, înfășurați ouăle în folie de aluminiu înainte de gătit.
Platou de legume și pește cu piure de cartofi și sos de boia de ardei
Platou de legume și pește cu piure de cartofi și sos de boia de ardei

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




2 × two =