Tort cu prune

Tort cu prune

Tort cu prune

Tort cu prune
Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes
Course Desert
Servings 12 bucăți

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 tavă tort

Ingredients
  

  • 250 g unt
  • ½ buc coajă de lămâie fără coajă
  • 200 g zahăr
  • 4 buc ouă
  • 250 g făină
  • 2 plic praf de copt
  • 10 ml armagnac optional
  • 2 g sare
  • 750 g prune fără sâmburi înjumătățite

Instructions
 

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C.  Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm).
  • Adăugați oaja de lămâie și zahărul în vasul de amestecare și pulverizați timp de 20 sec./nivel 10.
  • Se adauga 250 g unt si oua si se amesteca timp de 1 min./viteza 5.
  • Se adauga faina, praful de copt, armagnacul si sarea si se amesteca timp de 30 sec./pasul 4.
  • Se toarnă aluatul în forma de primăvară pregătită. Puneți prunele în aluat și coaceți tortul timp de 75 de minute (180 °C). După 1 oră, acoperiți cu hârtie de copt, astfel încât tortul să nu se întunece prea mult. Lăsați tortul să se răcească în forma de primăvară, tăiați în 12 bucăți și serviți.

Notes

  • Fructul se scufundă în tort și îl face foarte suculent. Ca urmare, încă nu este uscat chiar și după 2-3 zile.
  • Se serveste cu frisca.
    Tort cu prune
    Tort cu prune

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




three × two =