Tort cu prune
Tort cu prune
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
- 1 tavă tort
Ingredients
- 250 g unt
- ½ buc coajă de lămâie fără coajă
- 200 g zahăr
- 4 buc ouă
- 250 g făină
- 2 plic praf de copt
- 10 ml armagnac optional
- 2 g sare
- 750 g prune fără sâmburi înjumătățite
Instructions
- Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm).
- Adăugați oaja de lămâie și zahărul în vasul de amestecare și pulverizați timp de 20 sec./nivel 10.
- Se adauga 250 g unt si oua si se amesteca timp de 1 min./viteza 5.
- Se adauga faina, praful de copt, armagnacul si sarea si se amesteca timp de 30 sec./pasul 4.
- Se toarnă aluatul în forma de primăvară pregătită. Puneți prunele în aluat și coaceți tortul timp de 75 de minute (180 °C). După 1 oră, acoperiți cu hârtie de copt, astfel încât tortul să nu se întunece prea mult. Lăsați tortul să se răcească în forma de primăvară, tăiați în 12 bucăți și serviți.
Notes
- Fructul se scufundă în tort și îl face foarte suculent. Ca urmare, încă nu este uscat chiar și după 2-3 zile.
- Se serveste cu frisca.
Leave a Reply