Tort de migdale și rubarbă

Tort de migdale și rubarbă

Tort de migdale și rubarbă

Tort de migdale și rubarbă
Prep Time 45 minutes
Cook Time 4 hours 30 minutes
Total Time 5 hours 15 minutes
Course Desert

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 tavă cuptor Ø 26 cm
  • 1 hârtie de copt
  • 1 frigider

Ingredients
  

Baza de tort cu fructe:

  • 150 g unt
  • 130 g zahăr
  • 2 g sare
  • 3 buc ouă
  • 150 g făină
  • 2 plic praf de copt
  • 500 g rubarbă bucăți 2 cm
  • 60 g zahăr

Marțipan cremă:

  • 6 g gelatină
  • 100 g marțipan
  • 1 păstaie păstaie vanilie
  • 500 ml iaurt
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 100 ml suc de portocale
  • 30 ml suc de lămâie
  • 50 ml lichor de migdale
  • 200 ml smântână
  • 200 ml apă
  • 50 g fulgi de ciocolată

Instructions
 

Baza de tort cu fructe:

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm
  • Adăugați unt, zahăr, sare și ouă în vasul de amestecare și amestecați timp de 1 min./pasul 3 până când este spumos.
  • Se adauga faina si praful de copt si se amesteca timp de 30 desecunde/viteza 3
  • Se toarnă aluatul în forma de primăvară, se întinde bucăți de rubarbă pe aluat, se presară cu zahăr brun, se coace timp de aproximativ 45 de minute (180 °C) până se rumenește auriu și se lasă să se răcească. Clătiți vasul de amestecare.

Marțipan cremă:

  • Înmuiați gelatina conform instrucțiunilor ambalajului.
  • Puneți pasta de marțipan în vasul de amestecare și tăiați timp de 3 sec./pasul 4.
  • Adăugați brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, mascarpone, zahărul, sucul de portocale, sucul de lămâie, lichiorul de migdale, smântâna și pulpa din păstăile de vanilie, amestecați timp de        1 min./pasul 4 și decanați. Clătiți vasul de amestecare.
  • Se adaugă apă în vasul de amestecare și se încălzește timp de 3 min./80°C/pasul 1.
  • Se adaugă gelatina stoarsă și se dizolvă timp de 10 sec./pasul 1.
  • Se adaugă amestecul de caș și se amestecă timp de 30 sec./pasul 3.
  • Scoateți baza de tort din forma de primăvară, puneți-o pe o farfurie de tort și pliați-o ferm cu marginea formei de primăvară.
  • Se toarnă crema, se omogenizează și se lasă tortul să se așeze în frigider timp de cel puțin 3 ore. Presara marginea tortului cu chipsuri de ciocolata, se taie tortul in 16 bucati si se serveste.

Notes

  • Puteți utiliza în continuare păstăile de vanilie răzuite pentru producția de zahăr vanilat.
  • Înlocuiți rubarba cu cireșe, coacăze roșii sau coacăze.
  • Ca o alternativă la chips-urile de ciocolată, puteți presăra, de asemenea, marginea (și, dacă se dorește, de asemenea, suprafața) cu fulgi de migdale prăjite.
    Tort de migdale și rubarbă
    Tort de migdale și rubarbă

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




four − 2 =