Tort de migdale și rubarbă
Tort de migdale și rubarbă
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
- 1 tavă cuptor Ø 26 cm
- 1 hârtie de copt
- 1 frigider
Ingredients
Baza de tort cu fructe:
- 150 g unt
- 130 g zahăr
- 2 g sare
- 3 buc ouă
- 150 g făină
- 2 plic praf de copt
- 500 g rubarbă bucăți 2 cm
- 60 g zahăr
Marțipan cremă:
- 6 g gelatină
- 100 g marțipan
- 1 păstaie păstaie vanilie
- 500 ml iaurt
- 250 g mascarpone
- 100 g zahăr
- 100 ml suc de portocale
- 30 ml suc de lămâie
- 50 ml lichor de migdale
- 200 ml smântână
- 200 ml apă
- 50 g fulgi de ciocolată
Instructions
Baza de tort cu fructe:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm
- Adăugați unt, zahăr, sare și ouă în vasul de amestecare și amestecați timp de 1 min./pasul 3 până când este spumos.
- Se adauga faina si praful de copt si se amesteca timp de 30 desecunde/viteza 3
- Se toarnă aluatul în forma de primăvară, se întinde bucăți de rubarbă pe aluat, se presară cu zahăr brun, se coace timp de aproximativ 45 de minute (180 °C) până se rumenește auriu și se lasă să se răcească. Clătiți vasul de amestecare.
Marțipan cremă:
- Înmuiați gelatina conform instrucțiunilor ambalajului.
- Puneți pasta de marțipan în vasul de amestecare și tăiați timp de 3 sec./pasul 4.
- Adăugați brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, mascarpone, zahărul, sucul de portocale, sucul de lămâie, lichiorul de migdale, smântâna și pulpa din păstăile de vanilie, amestecați timp de 1 min./pasul 4 și decanați. Clătiți vasul de amestecare.
- Se adaugă apă în vasul de amestecare și se încălzește timp de 3 min./80°C/pasul 1.
- Se adaugă gelatina stoarsă și se dizolvă timp de 10 sec./pasul 1.
- Se adaugă amestecul de caș și se amestecă timp de 30 sec./pasul 3.
- Scoateți baza de tort din forma de primăvară, puneți-o pe o farfurie de tort și pliați-o ferm cu marginea formei de primăvară.
- Se toarnă crema, se omogenizează și se lasă tortul să se așeze în frigider timp de cel puțin 3 ore. Presara marginea tortului cu chipsuri de ciocolata, se taie tortul in 16 bucati si se serveste.
Notes
- Puteți utiliza în continuare păstăile de vanilie răzuite pentru producția de zahăr vanilat.
- Înlocuiți rubarba cu cireșe, coacăze roșii sau coacăze.
- Ca o alternativă la chips-urile de ciocolată, puteți presăra, de asemenea, marginea (și, dacă se dorește, de asemenea, suprafața) cu fulgi de migdale prăjite.
Leave a Reply