
Far breton cu prune uscate
Far breton cu prune uscate
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
- 1 vas pentru gratin
Ingredients
- 300 g prune uscate fără sâmburi
- 50 ml rom
- 20 g unt
- 100 g zahăr extrafin
- 120 g făină
- 4 buc ouă
- 500 ml lapte
- 1 pinch sare
Instructions
- Puneți prunele într-un recipient, adăugați romul și lăsați-le la macerat timp de 1 oră, amestecându-le din când în când cu spatula.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți bine cu unt un vas termorezistent și puneți-l deoparte.
- Folosind coșul de înăbușire, scurgeți prunele deasupra bolului de mixare, pentru a recupera tot lichidul. Puneți-l deoparte, pentru a-l folosi cu altă ocazie.
- Puneți în bol zahărul, făina, ouăle, laptele și sarea și mixați 1 min./viteza 4.
- Răsturnați compoziția în vasul termorezistent pregătit, repartizați prunele pe toată suprafața și coaceți în cuptorul încălzit la 180°C timp de 50 minute. Controlați gradul de coacere introducând lama unui cuțit în aluat. Lama cuțitului trebuie să rămână curată. Serviți prăjitura călduță sau rece.
Notes
- Când scoateți prăjitura din cuptor, pudrați-o cu zahăr.
- Pregătiți această natură sălbatică.
- Serviți cu un cidru dulce alături.
Far breton cu prune uscate
Leave a Reply