Far breton cu prune uscate

Far breton cu prune uscate

Far breton cu prune uscate

Far breton cu prune uscate
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course Desert
Servings 6 poții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 vas pentru gratin

Ingredients
  

  • 300 g prune uscate fără sâmburi
  • 50 ml rom
  • 20 g unt
  • 100 g zahăr extrafin
  • 120 g făină
  • 4 buc ouă
  • 500 ml lapte
  • 1 pinch sare

Instructions
 

  • Puneți prunele într-un recipient, adăugați romul și lăsați-le la macerat timp de 1 oră, amestecându-le din când în când cu spatula.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.  Ungeți bine cu unt un vas termorezistent și puneți-l deoparte.
  • Folosind coșul de înăbușire, scurgeți prunele deasupra bolului de mixare, pentru a recupera tot lichidul.  Puneți-l deoparte, pentru a-l folosi cu altă ocazie.
  • Puneți în bol zahărul, făina, ouăle, laptele și sarea și mixați 1 min./viteza 4.
  • Răsturnați compoziția în vasul termorezistent pregătit, repartizați prunele pe toată suprafața și coaceți în cuptorul încălzit la 180°C timp de 50 minute.  Controlați gradul de coacere introducând lama unui cuțit în aluat. Lama cuțitului trebuie să rămână curată.  Serviți prăjitura călduță sau rece.

Notes

  • Când scoateți prăjitura din cuptor, pudrați-o cu zahăr.
  • Pregătiți această natură sălbatică.
  • Serviți cu un cidru dulce alături.
    Far breton cu prune uscate
    Far breton cu prune uscate

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




fourteen + 12 =