Foie gras de rață

Foie gras de rață

Foie gras de rață

Foie gras de rață
Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 days
Total Time 3 days 20 minutes
Course Aperitiv
Servings 6

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 folie alimentară
  • 1 bol mare de salată
  • 1 frigider

Ingredients
  

  • 600 g ficat de rață
  • 50 ml coniac
  • 6 g sare
  • 2 pinch piper
  • 800 g apă
  • 400 g cuburi de gheață multă apă rece

Instructions
 

  • Separați lobii ficatului de rață și îndepărtați cu grijă toate pielițele și venele cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
  • Puneți ficatul astfel curățat într-un castron, stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața lui. Lăsați ficatul la macerat cel puțin 30 minute.
  • Întoarceți ficatul pe cealaltă parte și repetați operația: stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața. Lăsați din nou ficatul la macerat 30 minute.
  • Puneți ficatul în centrul unei fâșii de folie alimentară cu latura de aproximativ 50 cm și rulați strâns folia pentru compacta ficatul, a elimina bine aerul și a forma un sul. Repetați operația cu alte 4 fâșii de folie alimentară, strângând bine capetele de fiecare dată. La ultima fâșie de folie alimentară, înnodați strâns capetele.
  • Turnați apa în bol. Puneți ficatul înfășurat în folie alimentară în recipientul Varoma. Poziționați Varoma și fierbeți în aburi 14 min./Varoma/viteza 2.
  • Întoarceți cu grijă ficatul pe cealaltă parte și prelungițifierberea 14 min./Varoma/viteza 2. Puneți apoi ficatul cu grijă într-unrecipient mare cu apă rece, adăugați cuburile de gheață și lăsați-l să serăcească timp de 30 minute. Păstrați ficatul înfășurat în folie, în frigider,minimum 3 zile înainte de a-l consuma. Serviți foie gras tăiat felii, pe pâine prăjită.

Notes

  • Puteți folosi un ficat de rață congelat, curățat în prealabil de pielițe și vene, având grijă să îl lăsați la decongelat în frigider.
  • Serviți foie gras cu un gem de smochine sau cu dulceață de ceapă preparată în casă.
  • Serviți cu un vin alb demidulce, care va echilibra gustul ușor amărui al ficatului. O combinație digestă și clasică.
    Foie gras de rață
    Foie gras de rață

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




six + 5 =