Tocană
Tocană
Equipment
- 1 TM6
Ingredients
- 600 g carne de vită spată fără os
Supa
- 50 g morcovi
- 100 ng napi
- 100 g țelină
- 1000 ml apă
- 2 buc cuișoare
- 1 bouqet garni (cimbru, dafin, pătrunjel)
- 4 g sare
Garnitura
- 400 g morcovi
- 400 g praz secționt în 4 pe lungime
- 400 g cartofi roșii
- 2 g sare
- 2 pinch piper
- 800 ml apă
- 2 buc castraveți murați
- 3 g sare
- 1 linguriță muștar iute
Instructions
- Scoateți carnea din frigider cu 1 oră înainte de preparare.
Supa
- Puneți în bol bucățile de morcovi, nap și țelină, apoi mărunțiți 10 sec./viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați apa, ceapa în care înfigeți cele două cuișoare, bouquet garni și sarea.
Garnitura
- Poziționați Varoma. Distribuiți în aceasta rondelele de morcovi, bucățile de praz și cuburile de cartofi, presărați sare și piper. Fierbeți în aburi 35 min./Varoma/viteza lingură. În acest timp, tăiați carnea în bucăți de cca. 2-3 cm.
- Înlăturați Varoma și puneți-o deoparte. Adăugați 800 g apă la conținutul bolului și aduceți la fierbere 2 min./100°C/inversă/viteza 1.
- Adăugați bucățile de carne, poziționați din nou Varoma și fierbeți din nou 45 min./100°C/inversă/viteza lingură. Așezați carnea într-o farfurie adâncă, cu legumele de jur-împrejur și stropiți cu puțină supă. Serviți cu castraveciori murați, sare grunjoasă și muștar alături, iar restul de supă serviți-o separat.
Notes
- Preparați acest fel de mâncare dinainte. E foarte gustos reîncălzit.
- În pot-au-feu sunt mai multe feluri de mâncare: cu puțină fidea, transformați fiertura în consommé, resturile de carne se pot folosi pentru hachis parmentier sau miroton de vită. Pasând legumele cu supa, obțineți o supă-cremă.
- Bouquet garni este o mică legătură cu mai multe verdețuri, proaspete sau uscate.
Varianta clasică de bouquet garni constă din cimbru, dafin și pătrunjel, dar există și alte variante care conțin rozmarin, oregano, busuioc și chiar boabe de piper sau cuișoare. Bouquet garni se folosește îndeosebi la supe, fripturi, tocane robuste și se scoate din mâncare înainte de servire.
Leave a Reply