Carne de vită în sânge, gătită sous-vide, cu sos Béarnaise

Carne de vită în sânge

Carne de vită în sânge, gătită sous-vide, cu sos Béarnaise

Dificultate mediu
Prep Time 25 minutes
Cook Time 2 hours 20 minutes
Calories 698 kcal

Equipment

  • TM6
  • pungi alimmente cu fermoar
  • capac pentru cuţite
  • cleşte bucătărie

Ingredients
  

  • 4 buc muşchi de vită 180-200 g fiecare, 3cm grosime
  • 8 g sare
  • 2 g piper
  • 4 fire cimbru proaspăt
  • 1400 ml apă
  • 30 ml suc de lămâie
  • 50 g ceapă roșie
  • 2 fire tarhon
  • 50 ml vin alb
  • 15 ml oțet de vin
  • 200 g unt
  • 4 buc gălbenuș

Instructions
 

  • Înainte de a începe prepararea acestei rețete, asigurați-vă că aveți un capac pentru cuțit
  • Asezonați mușchii de vită cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper și puneți câte 1 firde cimbru proaspăt deasupra fiecăruia. Puneți 2 mușchi, unul lângă celălalt, înfiecare din cele 2 pungi alimentare cu fermoar(vezi recomandare). Sigilațipungile cu un aparat de vidat alimente sau utilizând metoda scufundării în apă(vezi recomandare).
  • Montați capacul pentru cuțit. Puneți în bolul demixare pungile sigilate și apa, asigurându-vă că pungile sunt complet acoperitecu apă. Scoateți pungile și dați deoparte. Adăugați zeama de lămâie șipreîncălziți Sous-vide (în vid) /15 min./54°C
  • Puneți pungile, una lângă cealaltă, în bolul de mixare, asigurându-vă că acestea sunt completacoperite cu apă, apoi gătiți Sous-vide (în vid) /1 h 30 min./54°C.Scoateți pungile cu ajutorul unui clește de bucătărie. Scoateți carnea dinpungi, uscați bine prin tamponare cu hârtie absorbantă și dați deoparte.Aruncați apa folosită la gătit și scoateți capacul pentru cuțit
  • Puneți șalotele și tarhonul în bolul de mixare, apoi mărunțiți 5 sec./viteza 5. Curățațipereții bolului cu spatula
  • Adăugați vinul și oțetul, apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capaculbolului de mixare, gătiți 5 min./100°C/viteza 2
  • Adăugați 200 g unt,gălbenușurile, 1 linguriță sare și ¼ linguriță piper, apoi emulsifiați 4min./70°C/viteza 4. Între timp, încălziți la foc mediu-mare o tigaieantiaderentă și prăjiți carnea în 1 lingură unt, timp de 40 secunde pe fiecareparte. Scoateți din tigaie și lăsați să stea timp de 5 minute înainte de-aservi. Serviți cu sos béarnaise

Notes

Carne de vită în sânge
Carne de vită în sânge

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




sixteen + 1 =