Carne de vită în sânge, gătită sous-vide, cu sos Béarnaise
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- pungi alimmente cu fermoar
- capac pentru cuţite
- cleşte bucătărie
Ingredients
- 4 buc muşchi de vită 180-200 g fiecare, 3cm grosime
- 8 g sare
- 2 g piper
- 4 fire cimbru proaspăt
- 1400 ml apă
- 30 ml suc de lămâie
- 50 g ceapă roșie
- 2 fire tarhon
- 50 ml vin alb
- 15 ml oțet de vin
- 200 g unt
- 4 buc gălbenuș
Instructions
- Înainte de a începe prepararea acestei rețete, asigurați-vă că aveți un capac pentru cuțit
- Asezonați mușchii de vită cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper și puneți câte 1 firde cimbru proaspăt deasupra fiecăruia. Puneți 2 mușchi, unul lângă celălalt, înfiecare din cele 2 pungi alimentare cu fermoar(vezi recomandare). Sigilațipungile cu un aparat de vidat alimente sau utilizând metoda scufundării în apă(vezi recomandare).
- Montați capacul pentru cuțit. Puneți în bolul demixare pungile sigilate și apa, asigurându-vă că pungile sunt complet acoperitecu apă. Scoateți pungile și dați deoparte. Adăugați zeama de lămâie șipreîncălziți Sous-vide (în vid) /15 min./54°C
- Puneți pungile, una lângă cealaltă, în bolul de mixare, asigurându-vă că acestea sunt completacoperite cu apă, apoi gătiți Sous-vide (în vid) /1 h 30 min./54°C.Scoateți pungile cu ajutorul unui clește de bucătărie. Scoateți carnea dinpungi, uscați bine prin tamponare cu hârtie absorbantă și dați deoparte.Aruncați apa folosită la gătit și scoateți capacul pentru cuțit
- Puneți șalotele și tarhonul în bolul de mixare, apoi mărunțiți 5 sec./viteza 5. Curățațipereții bolului cu spatula
- Adăugați vinul și oțetul, apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capaculbolului de mixare, gătiți 5 min./100°C/viteza 2
- Adăugați 200 g unt,gălbenușurile, 1 linguriță sare și ¼ linguriță piper, apoi emulsifiați 4min./70°C/viteza 4. Între timp, încălziți la foc mediu-mare o tigaieantiaderentă și prăjiți carnea în 1 lingură unt, timp de 40 secunde pe fiecareparte. Scoateți din tigaie și lăsați să stea timp de 5 minute înainte de-aservi. Serviți cu sos béarnaise
Leave a Reply