Cheesecake (copt)
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- Formă cu fundul detaşabil
- Cuptor
- tavă cuptor
- frigider
Ingredients
Baza
- 120 g unt
- 250 g biscuiţi digestivi
- 30 g zahăr brun
Umplutura
- 750 g cremă de brânză
- 120 ml friscă lichidă
- 220 g zahăr extrafin
- 1 linguriţă exptract de vanlie
- 3 buc ouă
- 1 buc gălbenuș
Instructions
Baza
- Ungeţi bine cu unt fundul şi marginile unei forme cu fund detaşabil (Ø 20 cm).
- Puneţi untul în bolşi topiţi 2 min./100°C/viteza 1
- Adăugaţi biscuiţii şizahărul şi zdrobiți 10 sec./viteza 7
- Repartizaţi amestecul pe fundul formei cu fund detaşabil. Cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile,presaţi amestecul pentru a obţine un strat compact și uniform. Puneţi tava înfrigider timp de 30 minute
- Preîncălziţi cuptorulla 220°C şi spălaţi bolul
Umplutura
- Puneţi brânza cremă,frişca, zahărul şi zahărul vanilat în bolul de mixare şi mixaţi 20sec./viteza 4
- Adăugaţi ouăle şi gălbenuşul şi amestecaţi 20 sec./viteza 4. Turnaţi compoziţia pestebaza crocantă
- Puneţi forma într-otavă de copt, pe şina de jos a cuptorului timp de 10 minute (220°C). Reduceţitemperatura la 150°C şi mai coaceţi 45-50 minute sau până când compoziţia seîntăreşte aproape complet. Lăsaţi prăjitura în cuptorul stins, cu uşa întredeschisă,timp de o oră. Lăsaţi-o să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiţi-oşi puneţi-o în frigider timp de minimum 4 ore înainte de a o tăia felii şi aservi
Leave a Reply