Chifteluțe de pește în stil thailandez, la aburi
Difiicultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
- ulei pentru uns
- 2 fructe limetă kaffir
- 100 g fasole verde
- 2 buc ceapă verde
- 600 g fileuri de pește peşte alb
- 30 g pastă curry rosie
- 60 ml smântână de cocos praf, diluată în 30 g apă
- 1 buc albuş
- 2 g sare
- 1000 ml apă
- 1 buc ardei iute roşu
Instructions
- Ungeţi uşor recipientul şi tava Varoma şipuneţi-le deoparte. Puneţi frunzele de limetă kaffir în bolul de mixare şitocaţi 10 sec./viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugați fasolea verde şi ceapa verde şimărunțiți 6-8 sec./viteza 5.
- Puneţi în bol fileurile de peşte alb, pasta decurry, smântâna de cocos, albuşul şi sarea şi mărunţiţi Turbo/1.0sec./3 ori, sau până când amestecul se omogenizează, fără a deveni pastă
- Împărțiți compoziţia în 18 părți egale (aproximativ 1 lingură cu vârf), faceți 18 bile de mărime egală șiaplatizaţi-le uşor pentru a forma chifteluţe. Puneţi câteva în recipientul şitava Varoma, cu spaţiu între ele, pentru a nu se atinge
- Puneţi apă în bol şi poziţionaţi Varoma. Gătiţila aburi 16 min./Varoma/viteza 2. Transferați pe un platou șipăstrați la cald
- Puneţi restul de chifteluţe în recipientul şi tava Varoma, poziţionaţi Varoma şi gătiţi la aburi 10min./Varoma/viteza 2. Serviţi chifteluţele calde, decorate cu rondele dechilli roșu
Leave a Reply