Cartofi cu usturoi și chimen

Cartofi cu usturoi și chimen

Cartofi cu usturoi și chimen

Difficulty easy
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Course Garnitură
Calories 428 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 500 g apă
  • 750 g cartofi
  • 1 linguriţă seminţe chimen
  • 3 căţei usturoi
  • 50 g parmezan
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • 60 g unt
  • 30 ml smântână 30% grăsime
  • 2 g sare
  • 1 g piper

Instructions
 

  • Puneți apa în bolul de mixare. Poziționați recipientul Varoma, apoi cântăriți cartofii în el șiaranjați-i, cu partea tăiată în jos, în recipientul Varoma și în tava Varoma,asigurându-vă că unele orificii rămân neacoperite astfel încât aburii sa poatăcircula. Introduceți tava Varoma. Acoperiți Varoma, apoi gătiți la aburi 32min./Varoma/viteza 1. Către sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorulla 230°C și ungeți cu unt o tavă mare de copt. Dați Varoma deoparte. Aruncați apa și uscați bolul de mixare
  • Puneți semințele de chimen, usturoiul, parmezanul și pătrunjelul în bolul de mixare, apoimixați 10 sec./viteza 9. Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați untul,smântâna, sarea și piperul, apoi amestecați 20 sec./viteza 4
  • Adăugați cartofii gătiți la aburi, în tava de copt pregătită, puneți deasupra amestecul deusturoi, apoi coaceți timp de 10-15 minute (230°C) până când sunt gătiți șirumeni
  • Serviți fierbinte cu friptură la cuptor, carne sau pește la grill sau un fel principal la alegere

Notes

Cartofi cu usturoi și chimen
Cartofi cu usturoi și chimen

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




three − 1 =