Chutney de mango

Chutney de mango

Chutney de mango

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Course Aperitiv

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 1 lingură piper sichuan
  • 2 căţei usturoi
  • 10 g ghimbir
  • 80 g ceapă albă
  • 20 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 700 g mango
  • 120 ml oțet
  • 3 g sare
  • 1 linguriţă turmenic uscat măcinat
  • 100 g stafide

Instructions
 

  • Puneţi în bol piperul Sichuan şi reglaţi 6min./Varoma/viteza 1, apoi măcinați 25 sec./viteza 10.Transferaţi într-un castronel şi daţi deoparte
  • Puneţi în bol usturoiul şi ghimbirul şimărunţiţi 2 sec./viteza 8. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
  • Adăugaţi ceapa şi tocaţi 3 sec./viteza 5.Transferaţi într-un castronel şi dați deoparte
  • Puneţi în bol apa şi zahărul de trestie şifierbeţi 5 min./100°C/viteza 1
  • Adăugaţi piperul Sichuan măcinat, amestecul deghimbir şi ceapă, mango, oţetul, sarea, turmericul şi stafidele şifierbeţi 45 min./100°C/viteza 1, punând coşul de înăbuşire pe capacîn locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea
  • Înlăturaţi coşul de înăbuşire, puneţi paharul demăsurare în locaşul său şi mixaţi 10 sec./viteza 4. Turnaţi în 2borcane cu capac filetat sterilizate şi închideţi-le imediat. Întoarceţiborcanele cu gura în jos timp de 10 minute, apoi întoarceţi-le din nou cu guraîn sus. Lăsaţi să se răcească şi serviţi sau păstraţi la loc uscat şi răcoros

Notes

Chutney de mango
Chutney de mango

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




fourteen − nine =