Chutney de mango
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 1 lingură piper sichuan
- 2 căţei usturoi
- 10 g ghimbir
- 80 g ceapă albă
- 20 ml apă
- 250 g zahăr
- 700 g mango
- 120 ml oțet
- 3 g sare
- 1 linguriţă turmenic uscat măcinat
- 100 g stafide
Instructions
- Puneţi în bol piperul Sichuan şi reglaţi 6min./Varoma/viteza 1, apoi măcinați 25 sec./viteza 10.Transferaţi într-un castronel şi daţi deoparte
- Puneţi în bol usturoiul şi ghimbirul şimărunţiţi 2 sec./viteza 8. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugaţi ceapa şi tocaţi 3 sec./viteza 5.Transferaţi într-un castronel şi dați deoparte
- Puneţi în bol apa şi zahărul de trestie şifierbeţi 5 min./100°C/viteza 1
- Adăugaţi piperul Sichuan măcinat, amestecul deghimbir şi ceapă, mango, oţetul, sarea, turmericul şi stafidele şifierbeţi 45 min./100°C/viteza 1, punând coşul de înăbuşire pe capacîn locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea
- Înlăturaţi coşul de înăbuşire, puneţi paharul demăsurare în locaşul său şi mixaţi 10 sec./viteza 4. Turnaţi în 2borcane cu capac filetat sterilizate şi închideţi-le imediat. Întoarceţiborcanele cu gura în jos timp de 10 minute, apoi întoarceţi-le din nou cu guraîn sus. Lăsaţi să se răcească şi serviţi sau păstraţi la loc uscat şi răcoros
Leave a Reply