Cheesecake (necopt)

Cheesecake (necopt)

Cheesecake (necopt)

Dificultate ușor
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 hours 30 minutes
Course Desert
Calories 562 kcal

Equipment

  • TM6
  • Formă cu fundul detaşabil
  • frigider
  • congelator

Ingredients
  

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 80 g unt
  • 250 ml apă
  • 90 g gelatină
  • 400 g cremă de brânză
  • 200 ml friscă lichidă
  • 40 g zahăr

Glazura de gem

  • 200 g gem
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 5 g gelatină
  • 50 ml apă

Instructions
 

  • Puneţi biscuiţii înbol şi mărunţiţi 5 sec./viteza 10
  • Adăugaţi untul şimixaţi 5 sec./viteza 5
  • Repartizaţi amestecul pe fundul unei forme antiaderente cu fundul detaşabil (Ø 24-26 cm). Cu ajutorulunei linguri sau cu mâinile, presaţi amestecul pentru a obţine un stratcompact. Puneţi tava în congelator. Spălaţi bolul
  • Puneţi apa în bol şiîncălziţi 5 min./100°C/viteza 1
  • Adăugaţi gelatina cu gust de lămâie, brânza cremă, frişca lichidă şi zahărul şi mixaţi 20sec./viteza 5
  • Scoateţi forma cu fund detaşabil din congelator şi transferaţi conţinutul bolului în aceasta.Puneţi la rece, în frigider, până când prăjitura se întăreşte (aprox. 4 ore).Spălaţi bolul de mixare

Glazurade gem

  • Puneţi gemul, zeama de lămâie, gelatina fără aromă şi apa în bolul de mixare şi încălziţi 3min./80°C/viteza 2
  • Lăsaţi amestecul să se răcorească timp de 10 minute şi apoi turnaţi-l peste cheesecake, după ceacesta s-a întărit. Puneţi din nou prăjitura în frigider timp de minimum o oră.Serviţi rece

Notes

Cheesecake (necopt)
Cheesecake (necopt)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




four + six =