Cremă caramel
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- forme ceramice
- folie aluminiu
- frigider
Ingredients
- 80 g zahăr
- 300 ml lapte
- 3 buc ouă
- 12 linguriţe caramel lichid
- 250 g apă
Instructions
- Alegeți 6 forme de ceramică termorezistente (cca. Ø 6 cm, 120 ml capacitate) care să încapă bine în recipientul Varoma acoperit cu capacul și puneți-le deoparte
- Puneţi în bol zahărul, laptele și ouăle șiamestecați 2 min. 30 sec./40°C/viteza 3
- Puneți în fiecare formă de ceramică câte 1-2lingurițe de caramel lichid, pentru a acoperi fundul. Umpleţi formele cuamestecul de lapte şi ouă. Clătiți bolul de mixare
- Turnați apa în bol și încălziți 5min./100°C/viteza 1. Între timp, acoperiţi formele cu folie de aluminiu saufolie alimentară termorezistentă și puneţi-le în recipientul Varoma
- Poziţionaţi Varoma şi fierbeți în aburi 11min./Varoma/viteza 1.
- Dați Varoma deoparte, lăsați crema să serăcească timp de o oră în formele descoperite apoi puneţi-o la rece, înfrigider, minimum 4 ore sau peste noapte. Răsturnaţi crema caramel pe câte ofarfurie (vezi recomandarea) şi ridicaţi cu grijă forma. Serviţi imediat
Leave a Reply