Cremă caramel

Cremă caramel

Cremă caramel

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 hours 30 minutes
Course Desert
Calories 127 kcal

Equipment

  • TM6
  • forme ceramice
  • folie aluminiu
  • frigider

Ingredients
  

  • 80 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 3 buc ouă
  • 12 linguriţe caramel lichid
  • 250 g apă

Instructions
 

  • Alegeți 6 forme de ceramică termorezistente (cca. Ø 6 cm, 120 ml capacitate) care să încapă bine în recipientul Varoma acoperit cu capacul și puneți-le deoparte
  • Puneţi în bol zahărul, laptele și ouăle șiamestecați 2 min. 30 sec./40°C/viteza 3
  • Puneți în fiecare formă de ceramică câte 1-2lingurițe de caramel lichid, pentru a acoperi fundul. Umpleţi formele cuamestecul de lapte şi ouă. Clătiți bolul de mixare
  • Turnați apa în bol și încălziți 5min./100°C/viteza 1. Între timp, acoperiţi formele cu folie de aluminiu saufolie alimentară termorezistentă și puneţi-le în recipientul Varoma
  • Poziţionaţi Varoma şi fierbeți în aburi 11min./Varoma/viteza 1.
  • Dați Varoma deoparte, lăsați crema să serăcească timp de o oră în formele descoperite apoi puneţi-o la rece, înfrigider, minimum 4 ore sau peste noapte. Răsturnaţi crema caramel pe câte ofarfurie (vezi recomandarea) şi ridicaţi cu grijă forma. Serviţi imediat

Notes

Cremă caramel
Cremă caramel

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




1 × two =