Brioșă
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
Ingredients
- 20 g lapte
- 20 g drojdie proaspătă drojdie uscată (8 g)
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 3 g sare
- 170 g unt
- 1 buc gălbenuş
Instructions
- Puneţi laptele şi drojdia proaspătă în bolul demixare şi încălziţi 1 min./37°C/viteza 2
- Adăugaţi făina de pâine, 4 ouă, zahărul şi sareaşi frământaţi 10 min./framâmtare,timp în care adăugaţi untul, puţin câte puţin, prin orificiul din capac
- Transferaţi aluatul într-un bol mare, acoperiţi-l cu folie alimentară sau un şervet umed şi lăsaţi-l la dospit într-un loc cald până când îşi dublează volumul (aproximativ 3 ore).
- Ungeţi o formă de chec (cca. 28 cm lungime) şipuneţi-o deoparte. Transferaţi aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu făinăşi aplatizaţi-l uşor cu mâinile date prin făină, pentru a forma un dreptunghi.Rulaţi acest dreptunghi de aluat pentru a face un sul de lungimea formei decopt. Puneţi aluatul în forma de copt pregătită, cu îmbinarea dedesubt, şiacoperiţi-l cu folie alimentară sau un şervet de bucătărie umezit. Lăsaţialuatul la dospit într-un loc cald până când îşi dublează volumul (cca. 1 oră).Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180°C
- Ungeţi suprafaţa cu gălbenuşul bătut şi coaceţibrioşa 30 minute (180°C) sau până când suprafaţa devine brun-aurie. Scoateţibrioşa din formă şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia
Leave a Reply