Brioșă

Brioșă

Brioșă

Dificultate mediu
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 hours
Course Desert
Calories 200 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 20 g lapte
  • 20 g drojdie proaspătă drojdie uscată (8 g)
  • 350 g făină
  • 100 g zahăr
  • 3 g sare
  • 170 g unt
  • 1 buc gălbenuş

Instructions
 

  • Puneţi laptele şi drojdia proaspătă în bolul demixare şi încălziţi 1 min./37°C/viteza 2
  • Adăugaţi făina de pâine, 4 ouă, zahărul şi sareaşi frământaţi 10 min./framâmtare,timp în care adăugaţi untul, puţin câte puţin, prin orificiul din capac
  • Transferaţi aluatul într-un bol mare, acoperiţi-l cu folie alimentară sau un şervet umed şi lăsaţi-l la dospit într-un loc cald până când îşi dublează volumul (aproximativ 3 ore).
  • Ungeţi o formă de chec (cca. 28 cm lungime) şipuneţi-o deoparte. Transferaţi aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu făinăşi aplatizaţi-l uşor cu mâinile date prin făină, pentru a forma un dreptunghi.Rulaţi acest dreptunghi de aluat pentru a face un sul de lungimea formei decopt. Puneţi aluatul în forma de copt pregătită, cu îmbinarea dedesubt, şiacoperiţi-l cu folie alimentară sau un şervet de bucătărie umezit. Lăsaţialuatul la dospit într-un loc cald până când îşi dublează volumul (cca. 1 oră).Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180°C
  • Ungeţi suprafaţa cu gălbenuşul bătut şi coaceţibrioşa 30 minute (180°C) sau până când suprafaţa devine brun-aurie. Scoateţibrioşa din formă şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia

Notes

Brioșă
Brioșă

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




fourteen + sixteen =