Curry de legume indian
Dificultate mediu
Ingredients
- ½ linguriţă coriandru boabe
- ½ linguriţă chimion seminţe
- ⅓ linguriţă cardamon boabe
- ½ linguriţă muștar
- 100 g ceapă albă
- 2 căţei usturoi
- 15 g ghimbir proaspăt
- 1 buc ardei iute
- 20 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă turmenic
- 400 ml lapte
- 100 ml apă
- 1 cub concentrat de legume
- 5 g sare
- 600 g cartofi roșii
- 150 g morcovi
- 150 g conopidă
- 150 g dovlecei
- 100 g mazăre congelată
- 2 fire coriandru verde
Instructions
- Puneţi în bol seminţele de coriandru, chimion,cardamom şi muştar şi prăjiți-le 6 min./120°C/invers/viteza 1
- Adăugaţi ceapa, usturoiul, ghimbirul şi chilliroşu şi mărunţiţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugați uleiul de măsline și sotați 6min./120°C/viteza 1
- Adăugaţi turmericul, laptele de cocos, apa,concentratul de legume şi sarea, apoi mixaţi 1 min./viteza 10
- Adăugaţi cartofii şi morcovii şi fierbeţi 10min./100°C/invers/viteza lingura. Între timp, puneți tava Varoma pesterecipientul Varoma și așezați în aceasta conopida, dovleceii și mazărea congelată
- Poziţionaţi Varoma şi fierbeți în aburi 12min./Varoma/lnvers/viteza 1
- Înlăturați Varoma, adăugaţi legumele din tava Varoma în bolul de mixare, puneţi paharul de măsurare în locaşul său şigătiți 2 min./100°C/invers/viteza lingura. Transferaţi curryîntr-un bol pentru servit, decoraţi cu frunze de coriandru şi serviţi fierbinte
Leave a Reply