Cartofi prăjiți cu bacon și brânză, cu sos ranch
Difficulty easy
Equipment
- TM6
Ingredients
Sos Ranch
- 200 g smântână de gătit
- 200 g maioneză
- 3 ml suc de lămâie
- 1 linguriţă praf ustroi
- 1 linguriţă pătrunjel uscat
- 2 g sare
- 1 g piper
Cartofi prăjiți
- 800 g cartofi
- apă pentru inmuiat
- ulei pentru prajit
Ansamblare
- 200 g bacon afumat tăiat cuburi
- 200 g moţarela
Instructions
SosRanch
- Puneți în bolul de mixare smântâna, maioneza, zeama de lămâie, cepșoara, praful de usturoi,pătrunjelul, sarea și piperul și mixați 10 sec./viteza 6.Transferați într-un castron, acoperiți și dați deoparte în frigider până laservire
Cartofiprăjiți
- Puneți un castron mare pe capacul bolului de mixare și cântăriți cartofii în el. Dați deoparte castronul și acoperiți cu apă. Lăsați la înmuiat timp de 10 minute pentru eliberarea amidonului, apoi scurgeți cartofii și uscați-i cu hârtieabsorbantă
- Încălziți la foc mediu-mare suficient ulei cât pentru a acoperi 3-4 cm din înălțimea unei tigăi adânci. Prăjiți cartofii în serii mici până devin aurii (2-3 minute). Scoatețicartofii cu o lingură cu găuri și transferați-i pe hârtie absorbantă. Repetați procesulpână când ați prăjit toți cartofii
- Preîncălziți cuptorulla 220°C
Ansamblare
- Sotați baconul într-o tigaie antiaderentă până devine auriu și crocant
- Puneți cartofii prăjiți într-un vas pentru copt și puneți deasupra bacon-ul sotat și brânza
- Coaceți timp de 5 minute (220°C) sau până când este topită brânza. Stropiți peste cartofi cu 3-4linguri sos ranch, apoi serviți imediat cu sos ranch rămas
Leave a Reply