Felie de somon afumat
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- Cuptor
- frigider
Ingredients
Bazade orez
- 40 g unt
- 300 g orez
- 900 ml apă
- 1 buc ou
- 2 g sare
- 1 g piper
Somon
- 50 g parmezan
- 2 fire pătrunjel verde
- 40 g unt
- 4 g curry pudră
- 40 g făină
- 320 ml lapte
- 50 g maioneză
- 1 buc ou
- 40 ml suc de lămâie
- 500 g somon afumat tăiat bucaţi
- 1 g sare
- 1 g piper
- 1 linguriţă seminţe susan
Instructions
Bazade orez
- Ungeți un vas pentru copt (30 x 20 cm) și dați deoparte. Introduceți coșul de înăbușire în bolul de mixareși cântăriți orezul în el. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei șiclătiți până când apa curge clară
- Puneți apa în bolul de mixare. Reintroduceți coșul de înăbușire cu orez, apoi gătiți 13-15min./100°C/viteza 4, până când orezul este gătit. Scoateți coșul deînăbușire cu ajutorul spatulei și dați orezul deoparte. Goliți apa din bolul demixare
- Puneți oul, sarea,piperul, orezul gătit și untul în bolul de mixare și amestecați 10sec./invers/viteza 4. Transferați amestecul de orez în vasul pentru coptpregătit, presați ferm pentru a forma o bază, apoi dați deoparte. Spălați șiuscați bolul de mixare
Somon
- Preîncălziți cuptorul la 180°C
- Puneți parmezanul în bolul de mixare și radeți 10 sec./viteza 9. Transferați într-uncastron și dați deoparte
- Puneți pătrunjelul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Transferați într-uncastron separat și dați deoparte
- Puneți untul, făina,pudra de curry, laptele, maioneza și oul în bolul de mixare și gătiți 7min./90°C/viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula
- Adăugați zeama de lămâie, somonul, sarea, piperul și pătrunjelul dat deoparte și gătiți 1min./90°C/invers/viteza 1
- Asezonați după gust,apoi transferați amestecul de somon în vasul pentru copt și întindeți uniformpeste baza de orez
- Presărați cu parmezanul dat deoparte și semințele de susan (opțional), apoi coaceți timp de30-35 minute (180°C), până devine aurie
- Lăsați să se răcească (aprox. 30 minute), apoi puneți în frigider pentru a se răci complet. Tăiați în6 felii și serviți rece
Leave a Reply