Felie de somon afumat

Felie de somon afumat

Felie de somon afumat

Dificultate ușor
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 hours 40 minutes
Course Gustări
Calories 506 kcal

Equipment

  • TM6
  • Cuptor
  • frigider

Ingredients
  

Bazade orez

  • 40 g unt
  • 300 g orez
  • 900 ml apă
  • 1 buc ou
  • 2 g sare
  • 1 g piper

Somon

  • 50 g parmezan
  • 2 fire pătrunjel verde
  • 40 g unt
  • 4 g curry pudră
  • 40 g făină
  • 320 ml lapte
  • 50 g maioneză
  • 1 buc ou
  • 40 ml suc de lămâie
  • 500 g somon afumat tăiat bucaţi
  • 1 g sare
  • 1 g piper
  • 1 linguriţă seminţe susan

Instructions
 

Bazade orez

  • Ungeți un vas pentru copt (30 x 20 cm) și dați deoparte. Introduceți coșul de înăbușire în bolul de mixareși cântăriți orezul în el. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei șiclătiți până când apa curge clară
  • Puneți apa în bolul de mixare. Reintroduceți coșul de înăbușire cu orez, apoi gătiți 13-15min./100°C/viteza 4, până când orezul este gătit. Scoateți coșul deînăbușire cu ajutorul spatulei și dați orezul deoparte. Goliți apa din bolul demixare
  • Puneți oul, sarea,piperul, orezul gătit și untul în bolul de mixare și amestecați 10sec./invers/viteza 4. Transferați amestecul de orez în vasul pentru coptpregătit, presați ferm pentru a forma o bază, apoi dați deoparte. Spălați șiuscați bolul de mixare

Somon

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C
  • Puneți parmezanul în bolul de mixare și radeți 10 sec./viteza 9. Transferați într-uncastron și dați deoparte
  • Puneți pătrunjelul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Transferați într-uncastron separat și dați deoparte
  • Puneți untul, făina,pudra de curry, laptele, maioneza și oul în bolul de mixare și gătiți 7min./90°C/viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați zeama de lămâie, somonul, sarea, piperul și pătrunjelul dat deoparte și gătiți 1min./90°C/invers/viteza 1
  • Asezonați după gust,apoi transferați amestecul de somon în vasul pentru copt și întindeți uniformpeste baza de orez
  • Presărați cu parmezanul dat deoparte și semințele de susan (opțional), apoi coaceți timp de30-35 minute (180°C), până devine aurie
  • Lăsați să se răcească (aprox. 30 minute), apoi puneți în frigider pentru a se răci complet. Tăiați în6 felii și serviți rece

Notes

Felie de somon afumat
Felie de somon afumat

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




16 − 4 =