Fettucine cu roșii și crevete
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 12 buc roșii cheri
- 10 ml ulei de măsline
- 2 g sare
- 1 g piper
- 100 g ceapă albă
- 2 căţei usturoi
- 1 g fulgi de chili
- 2 g sare
- 300 g fettucine
- 300 g crevete gătite
- 10 g frunze de busuioc proaspete
Instructions
- Preîncălziți funcția grătar a cuptorului la 230°C
- Puneți jumătățile de roșii într-o tigaie grill tapetată cu folie de aluminiu. Ungeți roșiile cu 1lingură ulei de măsline și presărați cu sare și piper. Coaceți timp de 10-12minute, întorcându-le ocazional. Dați deoparte pentru a se răci puțin
- Puneți 1 lingură uleide măsline și ceapa în bolul de mixare, mărunțiți 5 sec./viteza 5,apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare,sotați 5 min./100°C/viteza lingura
- Adăugați usturoiul și fulgii de chilli (dacă folosiți), apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, înlocul paharului de măsurare, gătiți 1 min./100°C/viteza lingura
- Adăugați roșiile gătite, sarea și piperul, apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în loculpaharului de măsurare, gătiți 20 min./98°C/viteza lingura. Întretimp, gătiți pastele pe plită, conform instrucțiunilor
- Adăugați crevetele și funzele de busuioc, apoi amestecați cu spatula. Asezonați după gust
- Distribuiți pastele în cele 4 boluri pentru servit, apoi puneți deasupra crevetele și sosul deroșii și serviți
Leave a Reply