Gem de smochine și caise
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 225 g smochine deshidratate fără codiţe
- 225 g caise deshidratate
- 225 g zahăr
- 300 ml apă
- 20 ml zeama de lamaie
Instructions
- Puneți smochinele și caisele în bolul de mixare, apoi tocați grosier 5 sec./viteza 5
- Adăugați zahărul, apa și zeama de lămâie, apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, gătiți 30 min./Varoma/viteza 1
- Testați consistența gemului (vezi recomandare), apoi transferați în borcanele cu închidere ermetică, calde (vezi recomandare), lăsând aprox. 5 mm mai jos de marginea borcanului. Asigurați-vă că marginile borcanelor sunt curate și închideți imediat
- Serviți sau păstrați într-un loc răcoros și uscat
Leave a Reply