Chec cu lămâie
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- Cuptor
- formă de tartă
Ingredients
- 70 ml ulei
- 260 g făină
- 300 g zahăr
- 2 buc lămâie
- 70 g amidon de porumb
- 3 buc ouă
- 170 ml lapte
- 15 g praf de copt
- 30 g zahăr pudră
Instructions
- Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi şi tapetaţi cu făină o formă de kuglof (Ø 22-24 cm) şipuneţi-o deoparte
- Puneţi în bol zahărul şi coaja de la 2 lămâi şi pulverizaţi 10 sec./viteza 10
- Adăugaţi făina,amidonul, uleiul de floarea soarelui, 80 g zeamă de lămâie, ouăle, laptele şipraful de copt şi mixaţi 30 sec./viteza 5. Transferaţi compoziţiaîn forma pregătită
- Coaceţi 35-45 minute(180°C) sau până se rumeneşte. Lăsaţi prăjitura să se răcească în formă cca. 10minute, apoi transferaţi-o pe o farfurie pentru servit şi lăsaţi-o să serăcească complet. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi
Leave a Reply