Chec cu lămâie

Chec cu lămâie

Chec cu lămâie

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Course Desert
Calories 299 kcal

Equipment

  • TM6
  • Cuptor
  • formă de tartă

Ingredients
  

  • 70 ml ulei
  • 260 g făină
  • 300 g zahăr
  • 2 buc lămâie
  • 70 g amidon de porumb
  • 3 buc ouă
  • 170 ml lapte
  • 15 g praf de copt
  • 30 g zahăr pudră

Instructions
 

  • Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi şi tapetaţi cu făină o formă de kuglof (Ø 22-24 cm) şipuneţi-o deoparte
  • Puneţi în bol zahărul şi coaja de la 2 lămâi şi pulverizaţi 10 sec./viteza 10
  • Adăugaţi făina,amidonul, uleiul de floarea soarelui, 80 g zeamă de lămâie, ouăle, laptele şipraful de copt şi mixaţi 30 sec./viteza 5. Transferaţi compoziţiaîn forma pregătită
  • Coaceţi 35-45 minute(180°C) sau până se rumeneşte. Lăsaţi prăjitura să se răcească în formă cca. 10minute, apoi transferaţi-o pe o farfurie pentru servit şi lăsaţi-o să serăcească complet. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi

Notes

Chec cu lămâie
Chic cu lămâie

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




9 − nine =