Granola
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- Cuptor
- hârtie de copt
- recipient etanş
Ingredients
- 100 g nuci alune de pădure,migdale, nuci
- 250 g fulgi de ovăz
- 100 g fulgi de alac
- 50 g fulgi de hrişcă quinoa
- 15 g orez expandat
- 40 g seminţe de dovleac
- 40 g semințe floarea soarelui
- 10 g seminţe in
- 10 g seminţe susan
- 200 ml sirop de arţar
- 40 g ulei de cocos
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 g sare
Instructions
- Preîncălziți cuptorul la 160°C și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt
- Puneți nucile în bolul de mixare și mărunțiți 2 sec./viteza 6. Transferați într-un castron mare
- Puneți castronul cu nuci pe capacul bolului de mixare. Cântăriți în castron fulgii de ovăz, alac și hrișcă, orezul expandat, semințele de dovleac, floarea soarelui și in. Amestecați cu spatula, apoi dați deoparte
- Puneți siropul de arțar, uleiul de cocos, scorțișoara și sarea în bolul de mixare, apoi cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, încălziți 3min./100°C/viteza 2. Turnați peste amestecul cu ingrediente uscate și amestecați bine cu spatula. Transferați în tava pregătită și întindeți într-unstrat uniform
- Coaceți timp de 25-30minute (160°C), amestecând cu o lingură la fiecare 5 minute, astfel încât granola să se rumenească în mod uniform
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă. Serviți granola cu iaurt de soia și fructe proaspete sau păstrați într-un recipient etanș până la nevoie
Leave a Reply