Gulaș de vită cu găluști de pâine

Gulaș de vită cu găluști de pâine

Gulaș de vită cu găluști de pâine

Dificultate mediu
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Fel pricipal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

Găluștile de pâine

  • 300 g paine veche
  • 5 fire pătrunjel verde
  • 80 g ceapă albă
  • 25 g unt
  • 220 g lapte
  • 3 buc ouă
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • 1 g nucșoară măcinată

Gulașul de vită și găluștile fierte în aburi

  • 3 căţei usturoi
  • 450 g ceapă albă
  • 30 ml ulei
  • 750 g carne de vită fără os (pentru gulaș), tăiată bucăți (2-3 cm), zvântată pe hârtie absorbantă
  • 2 g zahăr
  • 50 g piure de roşii
  • 350 g pulpă de roşii conservă
  • 200 ml vin roșu
  • 2 linguriţe boia de ardei dulce
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • 1 g chimen măcinat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă măghiran proaspăt
  • 3 foi dafin
  • 5 boabe ienupăr
  • 2 buc cuișoare
  • 300 ml apă
  • 30 g făină
  • 200 g ardei gras ardei rosi şi verzi

Instructions
 

Găluștile de pâine

  • Puneţi chiflele în bol şi mărunţiţi 12sec./viteza 6 ajutându-vă de spatulă. Transferaţi într-un castronel şi daţi deoparte
  • Puneţi în bol pătrunjelul şi ceapa şi tocaţi 3 sec./viteza 6. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
  • Adăugaţi untul şi sotați 3min./120°C/viteza 1, punând coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare
  • Adăugaţi laptele şi încălziţi 1 min. 30sec./60°C/viteza 1
  • Adăugaţi chiflele mărunţite, ouăle, sarea,piperul şi nucşoara şi amestecaţi 20 sec./invers/viteza 3 ajutându-văde spatulă. Transferaţi într-un castron şi amestecaţi cu spatula. Spălaţi boluld e mixare

Gulașul de vită și găluștile fierte înaburi

  • Puneţi în bol usturoiul, ceapa şi uleiul şi tocaţi 3 sec./viteza 5. Sotați 3 min./120°C/viteza 1,punând coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare
  • Adăugaţi carnea de vită şi sotați  5min./120°C/invers/viteza lingura, punând coșul de înăbușire pe capac, înlocul paharului de măsurare
  • Adăugaţi zahărul, piureul de roşii, pulpa deroşii, vinul roşu, boiaua dulce, sarea, piperul negru, chimenul, coaja de lămâie, măghiranul, foile de dafin, boabele de ienupăr şi cuişoarele şi gătiţi 40 min./100°C/invers/viteza 1, punând coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare. Între timp, ungeţi uşor recipientul şi tava Varoma. Cu mâinile ude, formaţi 12 găluşti din compoziţia preparată şi puneţi-le în recipientul şi tava Varoma unse
  • Adăugaţi 100 g apă, poziţionaţi Varoma şi fierbeţi în aburi 20 min./Varoma/invers/viteza 1. Puneți Varoma deoparte
  • Puneţi un recipient pe capacul bolului şi cântăriţi în el făina şi 50 g apă. Amestecaţi făina cu apa
  • Adăugaţi în bol amestecul de făină cu apă, 150 ml apă şi ardeii, poziţionaţi din nou Varoma şi gătiţi 8 min./90°C/invers/viteza1. Condimentaţi gulaşul şi serviţi fierbinte, cu găluşti

Notes

Gulaș de vită cu găluști de pâine
Gulaș de vită cu găluști de pâine

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




six + 11 =