Înghețată cu caramel

Înghețată cu caramel

Înghețată cu caramel

Dificultate ușor
Prep Time 10 minutes
Cook Time 9 hours
Course Desert
Calories 357 kcal

Equipment

  • TM6
  • congelator

Ingredients
  

  • 150 g fudge cu gust de caramel
  • 400 g lapte
  • 80 g zahăr
  • 2 g sare
  • 200 ml friscă lichidă
  • 4 buc gălbenuș

Instructions
 

  • Puneți fudge în bolul de mixare și mărunțiți 10 sec./viteza 10
  • Adăugați laptele, zahărul și sarea și încălziți 6 min./90°C/viteza 3 pentru a sedizolva
  • Adăugați frișca și gălbenușurile și bateți până când se îngroașă 6 min./80°C/viteza 3.Transferați amestecul, până la 4 cm înălțime, în recipiente pentru congelator,puțin adânci, (ex. aluminiu, silicon) și acoperiți cu folie alimentară. Lăsațila congelat timp de cel puțin 8 ore
  • Scoateți înghețata din congelator, lăsați la decongelat timp de 5–10 minute, întoarceți-o pe o planșetă și tăiați-o cuburi (2–3 cm). Puneți cuburile de înghețată în bolul de mixare și zdrobiți 20 sec./viteza 7. Amestecați cu ajutorul spatulei până devine cremoasă 10 sec./viteza 4. Dacă doriți, congelați timp de încă ½–1oră, transferați în boluri de desert și serviți imediat

Notes

Înghețată cu caramel
Înghețată cu caramel

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




ten + 5 =