Înghețată cu cireșe amarena
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- congelator
Ingredients
- 130 g zahăr
- 1 buc păstaie vanilie
- 4 buc gălbenuș
- 250 ml friscă lichidă
- 150 g iaurt
- 10 ml zeamă limetă
- 170 g cireşe conservă
Instructions
- Puneți zahărul și păstaia de vanilie în bolul de mixare și pulverizați 15 sec./viteza 10.Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
- Adăugați gălbenușurile și frișca și încălziți 5 min./80°C/viteza 2. Îndepărtați capacul bolului de mixare și lăsați să ajungă la temperatura de 50°C (durează aprox. 15 minute, fără capac).
- Adăugați iaurtul și zeama de limetă și amestecați 10 sec./viteza 3. Transferați în tăvițele pentru cuburi de gheață și congelați. Aranjați cireșele amarena într-un vas,având grijă să nu se atingă una de cealaltă și congelați. Lăsați la congelatortimp de aprox. 8 ore (ideal peste noapte)
- Puneți cuburile de înghețată în bolul de mixare și pasați cu ajutorul spatulei, până când devine cremoasă 10 sec./viteza 4
- Adăugați cireșele amarena congelate și mixați 5 sec./invers/viteza 7 cu ajutorul spatulei.Serviți imediat
Leave a Reply