![Concentrat pastă de pui](https://bleza.ro/wp-content/uploads/2024/02/Concentrat-pasta-de-pui.jpg)
Concentrat pastă de pui
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 300 g carne de pui fără piele și fără os (de la aprox. 500 g pulpe de pui), tăiată bucăți
- 200 g legume albe g legume albe înamestec (ex. țelină rădăcină, ceapă, usturoi, praz), tăiate bucăți dacă enevoie
- 4 fire ierburi aromate rozmarin, cimbru,pătrunjel
- 150 g sare
- 100 ml vin alb
- 1 foaie dafin
- 1 bic cuișoare
- 5 boabe coriandru
Instructions
- Puneţi în bol carne ade pui şi tocaţi 5 sec./viteza 7. Transferaţi într-un castron şidaţi deoparte
- Puneţi în bolul de mixare legumele (albitura) şi ierburile aromate şi mărunţiţi 10 sec./viteza 5.Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugaţi sarea grunjoasă, vinul alb, foaia de dafin, cuişorul, boabele de coriandru şi carneatocată. Fierbeţi 25 min./Varoma/viteza 2, punând coşul de înăbuşirepe capac, în locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea. Amesteculse va îngroşa şi se va reduce uşor
- Îndepărtaţi coşul de înăbuşire, puneţi paharul de măsurare şi reglaţi 1 min./viteza 4-7,mărind viteza treptat. Transferaţi compoziţia într-un borcan închis ermeticşi lăsaţi să se răcească, înainte de a folosi ori pune concentratul în frigider
Leave a Reply