Cremă de ciocolată și alune
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 60 g alune
- 60 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 20 g cacao
- 90 ml lapte
- 170 g ciolată cu lapte
- 60 ml ulei de arahide ulei de floarea soarelui
Instructions
- Preîncălziţi cuptorul la 160°C. Prăjiţi alunele într-o tavă timp de 10 minute şi lăsaţi-le puţin să se răcească
- Puneţi zahărul şi zahărul vanilat în bol şi măcinaţi 20 sec./viteza 10
- Adăugaţi alunele prăjite şi pudra de cacao şi măcinaţi 20 sec./viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugaţi laptele şi cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, încălziţi 4 min./100°C/viteza 4,apoi pasați 2 min./viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugaţi ciocolata cu lapte şi uleiul de arahideşi topiţi 3 min./50°C/viteza 3
- Transferaţi într-un borcan sterilizat şi închise rmetic. Lăsaţi crema să se răcească, apoi serviţi sau păstraţi-o în frigider
Leave a Reply