Gem de prune și mere
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 250 g mere sferturi, fără cotoare
- 300 g prune jumătăți, fărăsâmburi
- 300 g zahăr gelifiant
- 20 ml zeama de lamaie
Instructions
- Puneți merele și prunele în bolul de mixare, apoi mărunțiți 3 sec./viteza 5.Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
- Adăugați zahărul,apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare,gătiți 20 min./Varoma/viteza 1
- Adăugați zeama del ămâie, apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare,gătiți din nou 5 min./Varoma/viteza 1
- Testați consistența gemului (vezi recomandare), apoi transferați în borcanele cu închidere ermetică, calde (vezi recomandare), lăsând aprox. 5 mm mai jos de marginea borcanului. Asigurați-vă că marginile borcanelor sunt curate și închideții mediat. Serviți sau păstrați într-un loc răcoros și uscat
Leave a Reply