Înghețată cu alune de pădure

Înghețată cu alune de pădure

Înghețată cu alune de pădure

Dificultate mediu
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 hours 20 minutes
Course Desert
Calories 392 kcal

Equipment

  • TM6
  • congelator

Ingredients
  

  • 100 g alune de pădure
  • 500 ml lapte
  • 250 ml friscă lichidă
  • 150 g zahăr
  • 5 buc gălbenuș

Instructions
 

  • Puneți alunele de pădure în bolul de mixare și tocați grosier 5 sec./viteza 6
  • Adăugați laptele,frișca și 100 g zahăr, aduceți la punctul de fierbere 6 min./100°C/viteza2, punând coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare și lăsați la infuzat în bolul de mixare timp de 1 oră. Strecurați într-un castron, printr-o sită fină, tapetată cu un tifon și dați deoparte
  • Puneți 50 g zahăr și gălbenușurile în bolul de mixare și bateți până devin cremoa se 30sec./viteza 3.5
  • Adăugați amestecul călduț cu lapte și bateți până când devine cremos 6min./80°C/viteza 4. Transferați amestecul în tăvițe pentru cuburi de gheață și lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de servire. Dați la congelator timp de aprox. 4 ore (ideal peste noapte).
  • Puneți cuburile de înghețată în bolul de mixare și zdrobiți 5 sec./viteza 6.Amestecați 10 sec./viteza 4 cu ajutorul spatulei, până când devine cremoasă. Folosiți o lingură pentru înghețată pentru a forma mingi și serviți

Notes

Înghețată cu alune de pădure
Înghețată cu alune de pădure

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




eighteen − one =