Înghețată cu caramel
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- congelator
Ingredients
- 150 g fudge cu gust de caramel
- 400 g lapte
- 80 g zahăr
- 2 g sare
- 200 ml friscă lichidă
- 4 buc gălbenuș
Instructions
- Puneți fudge în bolul de mixare și mărunțiți 10 sec./viteza 10
- Adăugați laptele, zahărul și sarea și încălziți 6 min./90°C/viteza 3 pentru a sedizolva
- Adăugați frișca și gălbenușurile și bateți până când se îngroașă 6 min./80°C/viteza 3.Transferați amestecul, până la 4 cm înălțime, în recipiente pentru congelator,puțin adânci, (ex. aluminiu, silicon) și acoperiți cu folie alimentară. Lăsațila congelat timp de cel puțin 8 ore
- Scoateți înghețata din congelator, lăsați la decongelat timp de 5–10 minute, întoarceți-o pe o planșetă și tăiați-o cuburi (2–3 cm). Puneți cuburile de înghețată în bolul de mixare și zdrobiți 20 sec./viteza 7. Amestecați cu ajutorul spatulei până devine cremoasă 10 sec./viteza 4. Dacă doriți, congelați timp de încă ½–1oră, transferați în boluri de desert și serviți imediat
Leave a Reply