Înghețată cu lemn dulce

Înghețată cu lemn dulce

Înghețată cu lemn dulce

Dificultate mediu
Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 hours 30 minutes
Course Desert
Calories 336 kcal

Equipment

  • TM6
  • congelator

Ingredients
  

  • 120 g lemn dulce moale, ex. spiralesau batoane
  • 300 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 200 ml friscă lichidă
  • 2 buc ouă
  • 4 buc gălbenușuri

Instructions
 

  • Puneți lemnul dulcevîn bolul de mixare și mărunțiți 15 sec./viteza 10
  • Adăugați laptele și zahărul, încălziți 4 min./95°C/viteza 1, punând coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, pasați 1 min./viteza9 și lăsați să se răcească timp de 5 minute
  • Adăugați frișca,ouăle și gălbenușurile și bateți 6 min./75°C/viteza 3. Transferați amestecul până la 4 cm înălțime, în recipiente pentru congelator, puțin adânci,(ex. aluminiu sau silicon) și acoperiți cu folie alimentară și dați la congelator pentru cel puțin 8 ore
  • Scoateți înghețata din congelator, lăsați la decongelat timp de 5–10 minute, întoarceți pe o planșetă de lemn și tăiați cuburi (2–3 cm). Puneți cuburile de înghețată înbolul de mixare și zdrobiți 30 sec./viteza 7. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
  • Amestecați cu ajutorul spatulei până când devine cremoasă 40 sec./viteza 4. Dacă este necesar, dați înghețata la congelator timp de ½ oră pentru a se întări sau serviți imediat

Notes

Înghețată cu lemn dulce
Înghețată cu lemn dulce

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




16 − six =