Înghețată cu lemn dulce
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- congelator
Ingredients
- 120 g lemn dulce moale, ex. spiralesau batoane
- 300 ml lapte
- 80 g zahăr
- 200 ml friscă lichidă
- 2 buc ouă
- 4 buc gălbenușuri
Instructions
- Puneți lemnul dulcevîn bolul de mixare și mărunțiți 15 sec./viteza 10
- Adăugați laptele și zahărul, încălziți 4 min./95°C/viteza 1, punând coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, pasați 1 min./viteza9 și lăsați să se răcească timp de 5 minute
- Adăugați frișca,ouăle și gălbenușurile și bateți 6 min./75°C/viteza 3. Transferați amestecul până la 4 cm înălțime, în recipiente pentru congelator, puțin adânci,(ex. aluminiu sau silicon) și acoperiți cu folie alimentară și dați la congelator pentru cel puțin 8 ore
- Scoateți înghețata din congelator, lăsați la decongelat timp de 5–10 minute, întoarceți pe o planșetă de lemn și tăiați cuburi (2–3 cm). Puneți cuburile de înghețată înbolul de mixare și zdrobiți 30 sec./viteza 7. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
- Amestecați cu ajutorul spatulei până când devine cremoasă 40 sec./viteza 4. Dacă este necesar, dați înghețata la congelator timp de ½ oră pentru a se întări sau serviți imediat
Leave a Reply