Ciorba de afumatura cu cartofi si tarhon
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 100 g ceapă albă
- 500 g ceafă de porc afumată tăiată cuburi
- 1200 ml apă
- 400 g cartofi roșii tăiaţi cubuleţe
- 7 g sare
- 2 buc ouă
- 15 g făină
- 10 g oţet
- 10 g tarhon murat tăiat mărunt
Instructions
- Puneți în bol ceapa și tocați 5 sec./viteza 5. Transferați într-un vas și dați deoparte
- Puneți în bol carnea, apa și fierbeți 15 min/98℃/⟲/viteza 0,5. Îndepărtați capacul și spumați
- Adăugați în bolul de mixare ceapa tocată, sarea, iar în recipientul varoma cartofii tăiați cubulețe. Poziționați varoma și programați 20 min./Varoma/⟲/viteza 0,5. Îndepărtați ansamblul varoma și verificați dacă carnea este fiartă. În cazul în care carnea nu este fiartă, prelungiți timpul de fierbere cu10 min./100℃/⟲/viteza 0,5, sau până carnea este fiartă complet
- Puneți într-o farfurie adâncă ouăle, făina, oțetul și amestecați bine cu furculița. Adăugați peste această compoziție 2-3 polonice din ciorbă, amestecând în continuare cu furculița
- Programați 3 min./100℃/⟲/viteza lingură, timp în care adăugați prin orificiul capacului compoziția de la pasul 4
- Adăugați în bol cartofii din recipientul varoma, tarhonul mărunțit și amestecați ușor cu ajutorul spatulei. Lăsați la odihnit 5-10 min. înainte de servire
- Această ciorbă este îngroșată cu ouă și făină, deci rezultă o ciorbă cu zeama mai groasă. Pentru cei care doresc o zeamă mai fluidă, le recomandăm să diminueze cantitățile de ou și făină în procesul de îngroșare și să folosească cartofi roșii, care nu sunt sfărâmicioși
Leave a Reply