Ciorba de afumatura cu cartofi si tarhon

Ciorba de afumatura cu cartofi si tarhon

Ciorba de afumatura cu cartofi si tarhon

Dificultate uşor
Prep Time 53 minutes
Cook Time 53 minutes
Course Ciorbă

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 100 g ceapă albă
  • 500 g ceafă de porc afumată tăiată cuburi
  • 1200 ml apă
  • 400 g cartofi roșii tăiaţi cubuleţe
  • 7 g sare
  • 2 buc ouă
  • 15 g făină
  • 10 g oţet
  • 10 g tarhon murat tăiat mărunt

Instructions
 

  • Puneți în bol ceapa și tocați 5 sec./viteza 5. Transferați într-un vas și dați deoparte
  • Puneți în bol carnea, apa și fierbeți 15 min/98℃/⟲/viteza 0,5. Îndepărtați capacul și spumați
  • Adăugați în bolul de mixare ceapa tocată, sarea, iar în recipientul varoma cartofii tăiați cubulețe. Poziționați varoma și programați 20 min./Varoma/⟲/viteza 0,5. Îndepărtați ansamblul varoma și verificați dacă carnea este fiartă. În cazul în care carnea nu este fiartă, prelungiți timpul de fierbere cu10 min./100℃/⟲/viteza 0,5, sau până carnea este fiartă complet
  • Puneți într-o farfurie adâncă ouăle, făina, oțetul și amestecați bine cu furculița. Adăugați peste această compoziție 2-3 polonice din ciorbă, amestecând în continuare cu furculița
  • Programați 3 min./100℃/⟲/viteza lingură, timp în care adăugați prin orificiul capacului compoziția de la pasul 4
  • Adăugați în bol cartofii din recipientul varoma, tarhonul mărunțit și amestecați ușor cu ajutorul spatulei. Lăsați la odihnit 5-10 min. înainte de servire
  • Această ciorbă este îngroșată cu ouă și făină, deci rezultă o ciorbă cu zeama mai groasă. Pentru cei care doresc o zeamă mai fluidă, le recomandăm să diminueze cantitățile de ou și făină în procesul de îngroșare și să folosească cartofi roșii, care nu sunt sfărâmicioși

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




14 − 13 =