Se adaugă 200 g de zahăr în vasul de amestecare, se pulverizează timp de 15sec./nivel 10, se transferă și se pune deoparte pentru turnare.
Adăugați semințele de mac albastru în vasul de amestecare și măcinați timp de 30sec./etapa 9.
Se adauga 200 g lapte si se aduce la fierbere timp de 6 min./90°C/pasul 2,se transfera si se lasa sa se umfle. Clătiți vasul de amestecare.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Ungeți staniul Gugelhupf și presărați cu pesmet.
Se adauga untul, 200 g zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie in vasul de amestecaresi se amesteca timp de 40 sec./etapa 4 pana se spumeaza.
Apoi continuați să amestecați la nivelul 4 și, în același timp, adăugațitreptat ouă la cuțitul de rulare.
Se adauga faina, amidonul de porumb, praful de copt si 130 g lapte si se amestecacu o spatula timp de 30 de secunde/viteza 5. Se toarnă 2/3 dinaluat în vasul Gugelhupf pregătit.
Se adaugă amestecul de semințe de mac umflate la al treilea din aluatul rămas învasul de amestecare, se amestecă timp de 15 sec./nivel 4 și se pune pe aluatul ușor în matriță. Spiralați cu o furculiță și coaceți timp de 60de minute (180 ° C). Clătiți vasul de amestecare.
Lăsați tortul să se răcească puțin în tablă, să se rostogolească și să se răcească.
Se adauga zaharul glazurat si sucul de lamaie in vasul de amestecare si seamesteca timp de 20 sec./nivel 3.5 intr-o distributie, setapeteaza tortul cu el si se lasa sa se usuce, apoi se taie in bucati si seserveste.