Clătiți lintea pentru scurt timp și decanați.
Se adaugă apă în vasul de amestecare și se aduce la fierbere timp de 9 min./100°C/pasul 2.
Atașați inserția de gătit cu linte, adăugați cimbru și gătiți lintea conform instrucțiunilor ambalajului/100 °C/ nivel 2. Între timp, curățați feniculul, lăsați deoparte verdeața fină. Înjumătățiți feniculul și tăiați tulpina în formă de pană. Tăiați jumătățile transversale în felii subțiri și puneți-le într-un castron mare. Adăugați bucăți de ananas, inele de ceapă de primăvară, radicchio și cicoare la feniculul din castron și amestecați.
Scoateți inserția de gătit cu linte din vasul de amestecare, scurgeți lintea, puneți-o într-un castron și condimentați cu 1/4 linguriță de sare. Goliți vasul de amestecare.
Se adauga mustar, miere, otet, ulei, 2 prafuri de sare si piper cu fenicul verde in vasul de amestecare si se toacă timp de 10 secunde/viteza 4.
Se amesteca jumatate din marinada cu ingredientele salatei si cealalta jumatate cu lintea, se lasa ambele la răcit timp de 30 de minute, apoi se amesteca totul cu atentie, se condimenteaza dupa gust si se serveste.