Puneți inele de mere în vasul de amestecare, tăiați 8 sec./pasul5 și decanați.
Pune nuci, rulouri si ceapa in vasul de amestecare si se toaca cu ajutorul spatulei 20 sec./viteza 5.
Se adauga cuburi de sunca si unt si se soteaza timp de 5 min./120°C/pasul 2.
Adăugați stafide, inele de mere zdrobite, smântână, 130 g visiniu, sare, piper și ienibahar, amestecați timp de 10 secunde / / pasul 3 și se toarnă într-un castron. Se lasă să se înmoaie timp de 15 minute. În acest timp, clătiți vasul de amestecare și pregătiți varza roșie.
Adăugați 500 g de apă și cuburi de bouillon în vasul de amestecare și adăugați Varoma. Din cele 8 frunze exterioare de varză roșie, tăiați tulpina plat, așezați frunzele în recipientul Varoma, închideți Varoma și blanch timp de 17 min./Varoma//Pasul 1. Varoma deoparte. Nu goliți vasul de amestecare.
Întindeți umplutura pregătită pe 4 frunze de varză roșie blanched și rotiți-le împreună. Se rostogolește în jurul unei frunze de varză roșie la exterior și se pun sarmale roșii cu cusătura îndreptată în jos în recipientul Varoma.
Adăugați 220 g visiniu și zahăr în vasul de amestecare, adăugați Varoma, gătiți timp de 38 min./Varoma/etapa 2 și lăsați Varoma deoparte.
Se adaugă amidonul agitat în vasul de amestecare, se aduce la fierbere timp de 3 min./100°C/pasul 2 și se condimentează după gust. Puneți sarmale roșii pe o farfurie de servire, turnați iute burgundy peste rulouri și serviți cu un fel de mâncare laterală - a se vedea sfaturile.