Go Back
Supă cremă de varză de Bruxelles

Supă cremă de varză de Bruxelles

Supă cremă de varză de Bruxelles
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Supă
Servings 4 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 tigaie

Ingredients
  

  • 350 g varză de Bruxelles
  • 50 g ceapă albă
  • 1 cățel usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • 250 g cartofi
  • 700 ml apă
  • 2 cub concentrat de pui
  • 50 g slănină cuburi
  • 150 ml smântână de gătit
  • 2 g sare
  • 2 pinch piper
  • 2 pinch nucșoară

Instructions
 

  • Se adaugă 250 g varză de Bruxelles în vasul de amestecare, se taie 3 sec./etapa 5 și se decanează.
  • Se pune ceapa si usturoiul in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
  • Se adaugă ulei și sote timp de 2 min./120°C/pasul 1.
  • Se adauga cartofii si se toaca timp de 2 sec./viteza 5.
  • Adăugați apă și bulion de pui și gătiți timp de 18 min./100°C/pasul 1. În acest timp, prăjiți cuburi de slănină într-o tigaie până la crocante. Împărțiți 100 g varză de Bruxelles în frunze individuale, adăugați-le la slănina din tigaie, aburiți timp de 1-2 minute și păstrați-o caldă.
  • Adăugați varză de Bruxelles zdrobită, smântână, sare, piper și nucșoară în vasul de amestecare, gătiți timp de 5 min./100 °C / nivel 2, introduceți ceașcă de măsurare și piure crescând treptat timp de 40 sec./nivel 6-10.
  • Puneți supa în cești de supă, aranjați slănina și varza de Bruxelles deasupra și serviți fierbinte.

Notes