Se adaugă 250 g varză de Bruxelles în vasul de amestecare, se taie 3 sec./etapa 5 și se decanează.
Se pune ceapa si usturoiul in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Se adaugă ulei și sote timp de 2 min./120°C/pasul 1.
Se adauga cartofii si se toaca timp de 2 sec./viteza 5.
Adăugați apă și bulion de pui și gătiți timp de 18 min./100°C/pasul 1. În acest timp, prăjiți cuburi de slănină într-o tigaie până la crocante. Împărțiți 100 g varză de Bruxelles în frunze individuale, adăugați-le la slănina din tigaie, aburiți timp de 1-2 minute și păstrați-o caldă.
Adăugați varză de Bruxelles zdrobită, smântână, sare, piper și nucșoară în vasul de amestecare, gătiți timp de 5 min./100 °C / nivel 2, introduceți ceașcă de măsurare și piure crescând treptat timp de 40 sec./nivel 6-10.
Puneți supa în cești de supă, aranjați slănina și varza de Bruxelles deasupra și serviți fierbinte.